Aktywne Wpisy

Mck_98 +215
źródło: 1000043101
Pobierz
ketiow +48
Nigdy więcej nic nie wystawiam przez przesyłkę olx XD Sprzedałem maca studio wszystko wylogowane i usunięte gotowe do sprzedaży. Chłop kupuje i po odebraniu zaczyna mi wciskać farmazony, że paragonu nie ma ale hitem jest, że uważa, że nie da się kliknąć dalej przy aktywacji i ma cegłę. Jak myślicie będzie próba wyłudzenia z pomocą supportu olx? Jak dobrze, że nagrałem pakowanie i resetowanie gdzie widać, że wszystko działa…. #olx
źródło: IMG_3065
Pobierz

Jedna z porad na wykopie była żeby wybrać jęzk obcy (poza #angielski), do którego nas coś ciągnie. Od zawsze ciekawiły mnie nieco niszowe (jak na Polske) języki typu #norweski #szwedzki a przy tym uwielbiam te kraje, stąd moje pytania:
1) Jakie macie doświadczenia/spostrzeżenia jeśli chodzi o szwedzki/norweski? Roboty z tymi językami wydaje się mało w Polsce (ciekawe jak w innych krajach) i nie brak opinii na tagach, że "szwedzki bezużyteczny bo znają angielski" albo "norweski bezużyteczny bo milion dialektów".
2) Jak wygląda życie w #norwegia #szwecja? Byłem tylko turystycznie i bardzo mi się podobało. Na wykopie opinie że te kraje upadają - więc prawda musi być pośrodku. Sprawdziłem nieco jak wygląda rynek pracy (na podstawie linkedin) i w Norwegii wygląda słabo - z takich biurowych prac chcą tylko menedżerów itp. W Szwecji wygląda to o wiele lepiej i jest sporo biur, startupów z różnych branż. Z tego co wiem to rynek w Norwegii jest dosyć mały i raczej dla pracowników fizycznych.
3) Czy w dobie AI nauka języków ma w ogóle sens ;)? Czy lepiej to potraktować jako ćwiczenie dla mózgu lub dodatkowy skill przydatny do small-talku aniżeli inwestycje która się zwróci w postaci np. leszej pensji?
#praca #emigracja #jezykiobce #rozwojosobisty #pracazdalna #homeoffice #rozwojosobisty #nauka #ai #sztucznainteligencja
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora
Jak w Szwecji mówisz po szwedzku, to jesteś bliżej do sytuacji że będą Cię traktować jak swojego, chociaż do tego długa droga.
To nie tak że żałuję, bo kocham ten język
Przez takie właśnie gadanie "nikt cie nie zatrudni" ludzie nawet nie probuja