Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Piszę z anonima bo nie chce linczu ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Chciałbym na poważnie wrócić do grania. Dużo zarabiam, więc w sumie nie ogranicza mnie budżet. Jaki byłby wasz dreambuild w kwocie, powiedzmy do 30k z monitorem? Niekoniecznie się znam, ale chciałbym możliwie najlepszy sprzęt w takiej cenie. Jak warto dopłacić bo coś tam to też prośba o sygnał.

Dziękuję za rady!

#komputery #psmasterrace #it #gry

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: razzor91

• 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim mój dreambuild to bez efektów epilepsji (oświetlenia rgb) zwykła i7, 32GB ramu i jakiś rtx 3070 do tego.
Mam taki dreambuild tylko bez karty, bo nie chce mi się jej kupić… bo się starzeje.. i nie chce mi się grać w gry xd
Całość do tej pory wyszła mnie 2300zl xDDD
A już mi chodzi większość gier w które dotychczas grałem.
Mogę ci złożyć komputer za 5k, z robocizną 25k
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Kupiłem nie dawno swój dreambuild w kwocie 8,500-9,000 z monitorem i czuje, ze nie wykorzystuje potencjału nawet więc 30k to nie wiem w co musiałbym grać xD Komputer za 30k to mi się kojarzy raczej z pracą, montażem filmów, etc, a nie z graniem
  • Odpowiedz
@mirko_anonim czekasz na RTX 5090 do stycznia(?) bo bez sensu teraz kupić 4090 i mieć przestarzała kartę za parę miesięcy. A tak to ryzen 9800x3d albo wyższy model, ale średnio widzę sens.

Zasilacz jakiegoś corsaira, ile watów to nie ma 5090 i cholera wie ile to weźmie. 1kW pewnie wystarczy, ale jak masz za dużo kasy to 1.2 możesz brać z nudów.
Resztę to bierzesz co Ci się podoba wizualnie, wydając
  • Odpowiedz
@mirko_anonim heh, patrzę na to z perspektywy r5600 (z Ali za 280zl) 32gb (jakieś 400zl) b450(za 350zl) rx6650 (za 1100zl) rm750 (450zl) i kilka dysków. Do tego lg 27' 4k.

Paaaanie, nie ma to sensu, najpierw określ w co będziesz grał. Możliwe że lepiej wyjdziesz kupując spoko tv, xbox, ps5 i switch.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim nie wiem jaki jest sens tyle wydawać na sam komputer, jak za 10k już będzie bestia która uciągnie wszystko (o ile nie jesteś autystą który musi mieć wszystkie ustawienia na max i 144fps w 4k)
Ja bym wolał wydać 15k na monitor oled 50+ cali który przy okazji nada się idealnie so oglądania filmów, i 5k na mega d------y fotel w którym leżysz jak król a nie siedzisz jak informatyk
  • Odpowiedz
  • 1
@mirko_anonim proste:
9800x3d z rtx 4090 teraz lub 5090 w przyszłym roku + reszta topowych podzespołów z najwyższej półki profesjonalnie skonfigurowanych do komfortowej pracy.

Najważniejsze jest na czym to będziesz wyświetlał:

*Monitor 32"+ 4K OLED w standardowych proporcjach
  • Odpowiedz