Aktywne Wpisy

CrokusYounghand +158
Serio zawsze mnie zastanawiają ludzie kupujący całe zgrzewki wody butelkowanej, szczególnie w Warszawie, gdzie kranówka jest bardzo dobra. No i przy dostępności tanich i dobrych filtrów. Taki jeden filtr dafi na to oszczędność pewnie kilkuset złotych na wodę. A saturatory wcale nie są jakoś specjalnie droższe. Polak po prostu lubi przepłacać i cierpieć.
#takaprawda #przemysleniazdupy
#takaprawda #przemysleniazdupy
źródło: temp_file3796236024490569566
Pobierz
kamil-tumuletz +96
#antykapitalizm #pracait #programowanie #kolchoz #pracbaza
Jak mit „wolnego rynku”
przenosi się na klasę średnią-wannabe.
„kuce 15k na B2B” naprawdę wierzą, że złapali Pana Boga za nogi, bo zderzyli się z prostym faktem: rynek IT w Polsce przez dekadę dawał wysokie stawki, więc można było sobie wmówić, że to czysta zasługa „inwestowania w siebie”. A realia są takie, że:
-
Jak mit „wolnego rynku”
przenosi się na klasę średnią-wannabe.
„kuce 15k na B2B” naprawdę wierzą, że złapali Pana Boga za nogi, bo zderzyli się z prostym faktem: rynek IT w Polsce przez dekadę dawał wysokie stawki, więc można było sobie wmówić, że to czysta zasługa „inwestowania w siebie”. A realia są takie, że:
-

Kolejny raz się okazało, że najwięksi moralizatorzy ruchu drogowego to tak naprawdę przegrywy życiowe, który zamiast naucz się jeździć to wylewają swoje żale na lepszych kierowców.
Popatrzcie tylko na jego zachowanie -> https://www.facebook.com/share/v/17u6PaJpvy/
No jakby na to nie patrzeć to jest to typowe blokowanie lewego pasa. Gdyby jeszcze za nim nic nie jechało to pal licho, ale mamy przykład uporczywego i złośliwej jazdy na lewym pasie, bo szeryf nie zna przepisów i myśli jeszcze że kogoś uczy xD
Ha tfu na takich szkodników społecznych.
@dashcambandit Wziąłbyś się chłopie za naukę i pokazał jakiś rozum i godność, a nie pyskujesz na innych, a w najbardziej jawnej sytuacji nie potrafisz przyznać się do błędu xD
#motoryzacja #samochody #prawojazdy #polskiedrogi #bandycidrogowi #miernotydrogowe
To tłumaczy dlaczego w każdej dyskusji takie miernoty drogowe wypowiadają się jakby to oni byli najlepsi, bo jeżdżą wolno, a ty nieważne jak bardzo defensywnie jeździsz, to jesteś słabym kierowcą bo tylko gaz mocniej wciskasz xD
Co innego jakby jechał poniżej limitu.
P.S. Wszędzie w Europie tak jeżdżą, a w USA to już w ogóle.
Yup.
Ja
Nie ma czegoś takiego w przepisach.
@
źródło: Bez nazwy
Pobierz@Krupier: Mireczku, przerabialiśmy temat i wiesz, że przegrałeś te dyskusji wiele razy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Bo to jest mniej niebezpieczne ¯\(ツ)/¯
@cwlmod: wręcz przeciwnie. Nie ma czegoś takiego w przepisach jak "zabrania się blokowania szybszego ruchu nawet jeśli ten ruch tworzą kierujący jadący ponad limit".
@cwlmod: no to jeśli jazda prawym pasem jest mniej bezpieczna to chyba dobrze, że nagrywający jedzie lewym.
@Krupier: Masz obowiązek zjechać z lewego pasa gdy skończysz manewr wyprzedzania. Tutaj nie ma nic więcej do dodania ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Przerabialiśmy to. Wyprzedzanie prawy jest
@cwlmod: no i jakoś przykłady z twojego filmu zrobiły wręcz odwrotnie - zjechały z prawego na lewy. Ale tego się już nie czepiasz.
@cwlmod: spoko. Dla mnie nie.
@Krupier: O czym ty piszesz?
Z faktami się nie dyskutuje. ¯\(ツ)/¯
No o zachowaniu volvo, porsche
@Krupier: Przecież jechali za nagrywającym i czekali aż zjedzie.
To nie jest moje opinia tylko fakt. Wielokrotnie to było udowadnianie na wykopie. Nie mam pojęcia po co jeszcze robisz fikołki i się stawiasz w kwestii wyprzedzania z prawej