Gdzie lepiej kupić akcje TSLA na XTB czy mbanku? Po wpisach @anonimowy_programista widzę duży potencjał, że pociąg jeszcze nie odjechał. Mam grosze, ale wiem, żeby nie sprzedawać gdy będzie panika. #gielda #tsla
Mam grosze, ale wiem, żeby nie sprzedawać gdy będzie panika.
@przegro_pisarz: operowanie groszami może być tansze w xtb, sprawdź ile jest minimalnej prowizji w mbanku przy otwieraniu prowizji bo w xtb nie ma do 100k euro/msc
@noisy: przecież emakler wyjdzie taniej przy większych kwotach. Xtb pobiera 0.5 % za przewalutowanie. Na mbanku jest to znacznie mniej. Jak małe kwoty to xtb jak większe to emakler
DISCLAIMER: potencjał jest duży, dlatego, że Tesla i Musk atakują największe jeszcze nie zagospodarowane rynku: autonomie i robotykę konsumencką.
To jednak nie znaczy, że akcje pójdą prosto do góry. Jeżeli nie byłbyś w stanie znieść tego, że Tesla mogła by spaść np. do $50, to odradzam inwestycje. Musk gwarantuje skrajne emocje - to na pewno. Zaangażował się w politykę, więc stanie się celem całej machiny politycznej, więc będą wywlekać na
@anonimowy_programista: jak spadnie do 50USD to uśrednię. NIe mam żadnych przekonań o słuszności zdaję się na innych.
Czerp wiedzę o firmie ze źródła. Od klientów, pracowników firmy
@anonimowy_programista: niestety nie znam nikogo kto korzysta z robo taxi czy optimusów, zresztą co taka opinia może zmienić? W "pułpakach myślenia" było o tym, że typ kupił akcje bo spodobał mu się Ford na targach, i że nie powinno
@przegro_pisarz: przykładowo, w necie znajdziesz pełno wpisów randomowych osób, które za wszelką cenę rozpowszechniają informacje jakiej to rzekomo złej jakości są auta Tesli.
który nie wypisuje w internecie komentarzy bazując na zasłyszanej opini i jednego zdjęcia jednego z setek tysięcy aut, tylko.... buduje swoją opinię na podstawie setek godzin spędzonych nad analizą konstrukcji i technik produkcji wszystkich
@przegro_pisarz: ale o czym mówisz? straty są pokazywane na CFD, jeśli mówisz o XTB. w mBanku też masz towar wysokiego ryzyka.
Wszyscy kojarzą straty na CFD, a czy ktoś kiedyś podał dane ile osób traci na akcjach ? ;) Ludzie muszą zrozumieć, że CFD to jest towar wysokiego ryzyka bo jest lewarowany, tak jak kontrakty terminowe (klasyczne)
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ͡°
Mam grosze, ale wiem, żeby nie sprzedawać gdy będzie panika. #gielda #tsla
Gdzie kupić akcje TSLA?
@przegro_pisarz: operowanie groszami może być tansze w xtb, sprawdź ile jest minimalnej prowizji w mbanku przy otwieraniu prowizji bo w xtb nie ma do 100k euro/msc
@Ghost2 niestety, to, że mam konto na wykopie nie znaczy, że mam wolne kilka milionów dolarów to tylko grosze zostają
@gosciu82: zależy jaki spread bo zakładam że prowizji nie mają
DISCLAIMER: potencjał jest duży, dlatego, że Tesla i Musk atakują największe jeszcze nie zagospodarowane rynku: autonomie i robotykę konsumencką.
To jednak nie znaczy, że akcje pójdą prosto do góry. Jeżeli nie byłbyś w stanie znieść tego, że Tesla mogła by spaść np. do $50, to odradzam inwestycje. Musk gwarantuje skrajne emocje - to na pewno. Zaangażował się w politykę, więc stanie się celem całej machiny politycznej, więc będą wywlekać na
@anonimowy_programista: niestety nie znam nikogo kto korzysta z robo taxi czy optimusów, zresztą co taka opinia może zmienić? W "pułpakach myślenia" było o tym, że typ kupił akcje bo spodobał mu się Ford na targach, i że nie powinno
Zamiast słuchać tylko takich osób, dużo bardziej radziłbym znaleźć takie osoby jak Sandy Munro: https://www.youtube.com/@MunroLive/videos
który nie wypisuje w internecie komentarzy bazując na zasłyszanej opini i jednego zdjęcia jednego z setek tysięcy aut, tylko.... buduje swoją opinię na podstawie setek godzin spędzonych nad analizą konstrukcji i technik produkcji wszystkich
@przegro_pisarz: z optymisów korzysta tylko Tesla wewnątrz firmy. Natomiast świetnie całą branże analizuje ów Scott Walter: https://x.com/goingballistic5 - często jest gościem u https://www.youtube.com/@BrighterwithHerbert
Jeżeli chodzi o robotaxi i FSD to jest masę osób, które publikują swoje nagrania z jazd. Najbardziej
@anonimowy_programista
Akurat to nie jest dobry pomysł bo mam zdiagnozowane błędne wyciąganie wniosków
w mBanku też masz towar wysokiego ryzyka.
Wszyscy kojarzą straty na CFD, a czy ktoś kiedyś podał dane ile osób traci na akcjach ? ;)
Ludzie muszą zrozumieć, że CFD to jest towar wysokiego ryzyka bo jest lewarowany, tak jak kontrakty terminowe (klasyczne)