Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Dobra, najwyżej się ośmieszę. Jestem sam od ponad roku, moja poprzednia ex mnie trochę zmieniła, bo złamała mi serducho, ale mocno się po niej już podniosłem (inny mindset). Miesiąc temu założyłem tindera i udało mi się poznać dość fajną dziewczynę. Okazało się, że mieszkamy na tym samym osiedlu, dosłownie 100m od siebie. Od "matcha" na tinderze czekałem na nasze spotkanie prawie tydzień, bo mi się nie spieszyło a ona miała niby swoje sprawy (jakiś remont, praca). Stwierdziłem ok, nie znam jej, to poczekam, może to zaowocuje. Po tygodniu czasu w końcu się spotkaliśmy, pojechaliśmy na kawkę, coś zjedliśmy i wróciliśmy do domu późną nocą. Ogólnie bardzo fajne spotkanie a przed pożegnaniem się powiedziała mi, że da mi znać kiedy się jeszcze spotkamy, bo ma ten remont a za kilka dni wyjeżdża ze znajomymi na objazdówkę kamperem. Jak wróciłem do domu, to napisała mi oczywiście wiadomość na dobranoc a na drugi dzień gdy rozmawialiśmy powiedziała, że ma mętlik w głowie, bo takie pozytywne wrażenie na niej zrobiłem, że nie spała całą noc. Koniec końców wynikło tak, że ja chciałem się spotkać przed jej wyjazdem, bo nasze rozmowy były słabe i mi to nie odpowiadało. Tłumaczyła się tym, że ma wiele spraw na głowie i że nie siedzi na telefonie non stop. Ok, ja to rozumiem, bo sam pracuje kilkanaście godzin dziennie, trenuje, prowadzę firmę, ale zawsze znajdę czas by odpisać osobie, która np. mi się podoba. Koniec końców poirytowany naszymi mało rozwiniętymi rozmowami napisałem jej wprost, że przecież jak mieszkamy obok siebie, to co za problem do mnie napisać by wyjść z nią na krótki spacer gdy będzie szła z psem. Ja nie oczekiwałem wiele, dla mnie nawet 5 minut z nią by cieszyło. Skończyło się na tym, że jej podziękowałem za miłe spotkanie (jej też się podobało) i następnym razem niech uważnie przeczyta mój opis na tinderze. Miałem tam wpisane, że nie interesują mnie przelotne znajomości i szukam kogoś kto wie czego chce od życia. Napisała, że mnie przeprasza, że może wybrała zły moment, bo to nie jest tak, że nie chcę rozwinąć znajomości, ale nic na siłę i może w innym terminie poznamy się lepiej. Ja również jej podziękowałem, cała rozmowa z mojej strony była grzeczna, ale w emocjach usunąłem ją z fb i ig aby nie mogła śledzić tego co robię. Od tamtej pory zastanawiam się czy dobrze zrobiłem, bo ona serio dalej mi się mega podoba, nadawaliśmy na podobnych falach i mogłoby coś z tego być, ale wyszło jak wyszło. Myślałem czy do niej nie napisać, ale pewnie się ośmieszę. Dzban ze mnie. Idzie to jakoś odkręcić czy raczej już nie ma o co walczyć? Czuje się z tym źle, bez kitu. #rozowepaski #logikarozowychpaskow #zwiazki #zalesie #pytanie #pytaniedoeksperta

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

• 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ok, ja to rozumiem, bo sam pracuje kilkanaście godzin dziennie, trenuje, prowadzę firmę, ale zawsze znajdę czas by odpisać osobie, która np. mi się podoba.

@mirko_anonim: No przecież sam znalazłeś odpowiedź. Jak dziewczyna jest zainteresowana, to jest gotowa spotkać choćby zaraz. Być może nie ma odwagi Ci odmówić, albo byłeś tylko kolegą na wypad i/lub pogadania jak jest nudno.

Czasy są jakie są, możliwe że ma teraz kilku innych kolegów
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Przed moim mężem też miałam taką relację :) Krótką, acz została mi w długo w głowie.

W tamtym okresie miałam problemy mieszkaniowe (duże zalanie, problemy z ubezpieczeniem), w dodatku więcej pracy niż standardowo. I choć chłopak mi się podobał to ciągle stresowałam się powyższym i zwyczajnie nie mogłam za bardzo myśleć o niczym innym.
Dawałam mu tyle uwagi na ile mogłam sobie pozwolić w tamtym momencie, ale dla niego
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jedyne co cię może uratować to że ta twoja firma stoi na nogach i daje nadzieję na fajne zycie,
bo jak to jakies fiku miku na patyku, a ty na dodatek pokazując lasce że działasz emocjonalnie, wywalasz ją z sm, łasisz się o uwagę, to ona panie ma dziesięciu na pana miejsce
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @wlodzimierz-liszajec: masz rację. Przed chwilą widziałem ją na tinderze i aż mnie korci by napisać do niej coś typu, że przecież nie miała czasu na spotkania. Nie wiem. Coś z tyłu głowy mam cały czas myśl, że serio nie mogła, nie chciała, bała się.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Dietetyq: masz rację, ale co do samego remontu, to wysyłała mi zdjęcia jak była cała uwalona od farby lub cała biała po szpachli (z koleżanką robiła remont), więc wtedy jedynie mógłbym uwierzyć, że nie miała jak pisać. Ogólnie wszystko serio było spoko aż do momentu jak ja zacząłem naciskać, nie wiem. Chętnie bym do niej napisał coś w stylu "i co dalej nie masz czasu
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: chcesz to pisz, ale moim zdaniem to nic nie da - prawda bolesna i brutalna jest taka, że jakbyś się jej podobał (albo podobał bardziej niż inne otwarte opcje które posiada, jako atrakcyjna babka) to ona sama by się odezwała

odezwałaby się nawet nie po to aby już coś z tego było, ale realnie chciałaby mieć Twoją atencję

więc jeszcze jak blisko jej mieszkasz, to może ją spotkasz i
  • Odpowiedz
Nie wiem czy tak jest w jej sytuacji, ale warto zawsze podejść do ludzi z empatią, starać się zrozumieć co mają na głowie.

@peszek_leszek: czytaj - do mnie podchodź z empatią i interesuje się JAK JA SIĘ CZUJE

a to, że Ty miałaś w nosie typka bo remont ważniejszy to
Dietetyq - >Nie wiem czy tak jest w jej sytuacji, ale warto zawsze podejść do ludzi z...

źródło: 1073827_3.8

Pobierz
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
delikatny-kartograf-84: @Dietetyq: chłop co wrzucił przeciętną laske że niby takiej nikt się nie oprze xDD wgl co to za gadanie że jakaś laska (choćby 10/10) by napisała i mam rzucić wszystko i lecieć? kto wgl tak robi xDD?
Przecież mogę mieć jakieś inne rzeczy do roboty albo po prostu nie chce mi się odpisywać nawet jak laska jest top. Ktoś tu chyba jest spermiarzem ;)

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
refleksyjny-mediator-23:

przecież to jest oczywista oczywistość - tak samo jak do faceta pisze średniawka to on woli se grać w gierę, a jakby pisała petarda to byłby gotowy w 12 minut

@Dietetyq: wiesz że nie każdy jest na takim poziomie desperacji jak wy
  • Odpowiedz
Przecież mogę mieć jakieś inne rzeczy do roboty albo po prostu nie chce mi się odpisywać nawet jak laska jest top. Ktoś tu chyba jest spermiarzem ;)

@mirko_anonim: umiesz czytać ze zrozumieniem? wyraźnie napisałem, że w ciągu 2 DNI osoba zainteresowana znajdzie czas aby odpisać komuś kto mu się podoba realnie

jeśli tego nie robi, to mu się ta osoba średnio podoba i
  • Odpowiedz
i że nie siedzi na telefonie non stop

@mirko_anonim: ta jasne

bo to nie jest tak, że nie chce rozwinąć znajomości, ale nic na siłę i może w innym terminie poznamy się
  • Odpowiedz
Chętnie bym do niej napisał coś w stylu "i co dalej nie masz czasu na spotkania? na tinderze Cię widziałem" i to nie w celu spotkania się z nią, tylko żeby jej lekko wbić szpileczkę

@mirko_anonim: głupi pomysł. Jej nie zawstydzi a ty wyjdziesz na żałosnego.
  • Odpowiedz
@Dietetyq: Tak, problemy mieszkaniowe mnie stresowały, więc nie mogłam się poświęcić nowej znajomości. Nieważne czy Massimo czy Ferdek. Po prostu są sprawy, które zajmują głowę. I ważne jest, by to zrozumieć.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jak dla mnie przesadziłeś. Dziewczę ci pisze że ma remont plus kilkudniowy wyjazd, jak zostawia wszystko na ostatnią chwilę i żyje z przeświadczeniem że ma jeszcze sporo rzeczy do ogarnięcia to takie spotkania nawet 5 minutowe albo bardziej angażujące rozmowy są czymś przez co może myśleć że nie wyrobi się z pozostałymi tematami. Nowa znajomość wymaga sporo uwagi, ale jeżeli po tygodniu robisz jej wyrzuty że to za mało
  • Odpowiedz
Przed chwilą widziałem ją na tinderze i aż mnie korci by napisać do niej

@mirko_anonim: załóż fejkowe konto ze zdjęciami jakiegoś modela, sparuj się z nią i zaproponuj spotkanie - będziesz wiedział czy faktycznie nie ma czasu czy nie ma go dla ciebie
  • Odpowiedz
Tłumaczyła się tym, że ma wiele spraw na głowie i że nie siedzi na telefonie non stop. Ok, ja to rozumiem, bo sam pracuje kilkanaście godzin dziennie, trenuje, prowadzę firmę, ale zawsze znajdę czas by odpisać osobie, która np. mi się podoba.

@mirko_anonim: Jak już Ci ktoś napisał, sam sobie odpowiedziałeś. Poza tym jest taka podstawowa zasada, skoro dana osoba jest tak bardzo zajęta, a jednak czas na tindera odnajduje.
  • Odpowiedz