@Pijany-raper-z-tym-zem-trzezwy jakby tam sama siedziała, to by poszła vabank na 40 gr xD i ten biedny typ, co tłumaczy jej, że 20, a ta go olewa Odpadli w tym odcinku?
@HuierP10 Od ceny bułki z szynką odejmujesz cenę bułki i dzielisz tem wynik przez 2 (bo bułka i szynka). 6,40 - 6 = 0,40 0,40 / 2 = 0,20 W ten sposób mamy cenę szynki
@Pijany-raper-z-tym-zem-trzezwy: przecież nawet licząc każdą ewentualną odpowiedź po kolei, to można szybko dojść do wniosku, że prawidłowa kwota to 20 groszy xD
@Pijany-raper-z-tym-zem-trzezwy: ja jeszcze rozumiem, że ktoś z jakimiś dysfunkcjami obliczeniowymi, w nerwach, pod presją czasu, albo na zasadzie jakiejś pierwszej koncepcji powiedziałby że bułka kosztuje 40gr. Ale 30gr to już naprawdę nie wiem skąd :)
@Ka4az: jednomiany po lewej stronie się sumuje a te po znaku równania się odejmuje od tych po prawej? Czy to się skreśla oba takie same bo jednak 6-6,40 to -40?
@Adaslaw: chodzi mi o zasady redukcji wyrazów, najwyraźniej ich nie znam ( ͡°͜ʖ͡°) no a proste równanie to X+X+6=6,40 2X=0,40/2 X=0,20 @Ka4az pomylił szynkę z bułką i wyszło, że to szynka 20 gr kosztuje ale wiem, że to literówka tylko
Znacie jakieś aplikacje do robienia gifów? Jakieś g---o zainstalowałem na próbę i pełno klikania by zrobić gifa. To tak, to mnie się nie chce #android #aplikacje
Odpadli w tym odcinku?
źródło: awantura o kasę wygrana 0
Pobierz6,40 - 6 = 0,40
0,40 / 2 = 0,20
W ten sposób mamy cenę szynki
x - bułka
y - szynka
Ale 30gr to już naprawdę nie wiem skąd :)
Komentarz usunięty przez autora
Na odwrót
X+X+6=6,40
2X=0,40/2
X=0,20
@Ka4az pomylił szynkę z bułką i wyszło, że to szynka 20 gr kosztuje ale wiem, że to literówka tylko
#
@Pijany-raper-z-tym-zem-trzezwy: ja lubie filozofie, jakie pytanie?