Aktywne Wpisy

vieniasn +110
to jest wręcz niesamowite jak część normictwa podąża za trendami wszelakimi jeszcze niedawno każdy nosił north face teraz doszły do tego czapki arcteryx no jakby od jednego szablonu ich klepalii

jmuhha +32
Wytłumaczy mi ktoś jak kiedyś na wsiach z jednej pensji budowali takie chaty? (╯°□°)╯︵ ┻━┻
źródło: 1000019752
Pobierz

W sumie nie wiem co robić. Kiedyś miałem dosyć dużo hajsu. Byłem oszczędny. Kupiłem auto za 30k. Żyłem sobie fajnie. Gdy zmieniłem prace okazało się, że zarobki zmniejszyły się o połowę i teraz nawet najniższej nie mam XD trzeba się utrzymać, mieszkanie, żarcie itp. No jest ciężko, mam wypłatę 10 a na koncie 350zł. Ale to mniejsza, dam radę. Gdy zarabiałem lepiej wpadłem na pomysł, żeby zrobić prawko na c i c+e. Kategorie C zdałem, c+e no jakoś nie mogłem. Został mi tylko ten egzamin do zdania. Ale problem pojawia się z hajsem, egzamin 280zł, a jedna godzina dodatkowa 150zł. Bym musiał mieć z 10 godzin, żeby coś ogarnąć plus egzamin. Myślę, czy nie wziąć kredytu jakieś 3/4k i to dokończyć. Niektórzy bliscy mówią weź kredyt, dokończ i jeździj, inni mówią, że się nie opłaca. Ogólnie niedawno skończyłem jeszcze jeden kurs, ale egzaminy tak ciężkie, że ostatnio zdała 1 osoba na 40, więc zanim to zdam i będę w tym pracować to pewnie jeszcze minie z pół roku, może rok. Więc pytanie dla Was, czy warto brać kilka tysięcy kredytu i to dokończyć i jeździć tirem, czy przebiedować w sumie nie wiem ile i liczyć, że następnym razem będę to ja ten jedyny wśród tych 40 na egzaminie. Co byście zrobili na moim miejscu? #prawojazdy #motoryzacja #problem #niebieskiepaski
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
nie masz tam żadnego szwagra-znajomego co ma biznes i co by Ci opłacił ten kurs a później byś "odrobił" tę kasę jeżdżąc dla niego?