Aktywne Wpisy

thorgoth +138
Przedmiot w szkole, na nauke którego uczniowie poświęcają najwięcej godzin w szkole i poza lekcjami
#ciekawostki #polska #szkola
#ciekawostki #polska #szkola
źródło: 23_n
Pobierz
peoplearestrange +17
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: 23_n
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
źródło: 1000019752
PobierzSkombinujesz trochę cementu po taniości, piasek ze żwirowni od szwagra/kolegi i możesz zacząć mieszać beton i odpalić produkcję. Można dodać wypalone popioły i inne wynalazki by ograniczyć koszty. XD
Domy się budowało z rodziną po 10+lat kombinując materiały. Zero izolacji, kiepskie odwodnienie, nieszczelne okna drewniane, itp.
Teraz ludzie się dziwią czemu te domy są tak energochłonne i pompy ciepła się nie sprawdzają. ʕ
źródło: image
Pobierz@heinrich-von-spychow: + lata wykańczania w środku. Tak np. wyglądało budowanie domu u mnie. Ojciec ani matka nigdzie nie jeździli za granicę, budowali z pensji w polsce + coś tam chyba pożyczali od teściów, ale zeszło kilka lat
Komentarz usunięty przez autora
Teraz pompa ciepła daje rade, sufit w pokoju w którym mieszkałem do liceum nie przemarza. Generalnie fajnie ze rodzice mają ciepło i wygodnie na stare lata i jest wygodniej jak przyjeżdżamy na święta.
Ale miło wspominam czasy gdy w pokoju obok na piętrze mieszkały
- po co taki wielki dom, skoro przez 20+ lat nie był nawet ocieplony
- kto w nim mieszka oprócz 2 czy 1 starszej osoby
- dlaczego to jest wystawione za 500 tysięcy gdzie poza zrobieniem 3x tego samego piętra na rzucie zbliżonym do kwadratu, jest jeszcze rachunek za ogrzewanie
@Tagliacozzo: Totalna bzdura. Nikt tyle nie zarabiał. Byłem 18 lat temu na zbiorach za granicą i jedyne na co było mnie stać to samochód za 10k, a nie 1/6 mieszkania xD
Dużo osób tam jeździło, żeby dozbierać na wykończenie kuchni, zakup samochodu, płot, a nie całe mieszkanie