Wpis z mikrobloga

Polska jest jedynym krajem UE, który nie zrównał wieku emerytalnego

@czerwonykomuch: Przecież zrównał, tylko zaraz populiści uczynili sobie z tego poletko do nowej walki politycznej i wygrali tym wybory, zapewniając sobie władzę na 8 lat, głównie dzięki głosom emerytów. Mało tego, niejako trzymają całą scenę polityczną jako zakładników, bo niech no tylko choć ktoś słowem wspomni o konieczności zmiany wieku emerytalnego, to zaraz PIS wraz z całym swoim zapleczem medialnym
  • Odpowiedz
@czerwonykomuch: to jest nie wiem ktory z kolei post o identycznej tresci, gdzie wy sie zwolujecie zeby bronic tego farbowanego pajaca ustawiajacego sie co sezon na photo-ops z fotografami?
  • Odpowiedz
@z-a-k: nie wiem, wiem natomiast, że doradca podatkowy nieznający podatku od wartości dodanej uważa za właściwe ustępowanie miejsca kobiecie, która nie jest w ciąży lub podeszłym wieku tylko dlatego, że jest kobietą.
  • Odpowiedz
@z-a-k:

mnie np tak matka wychowala (nie wiem jak ciebie) i uwazam to za zwykly element kultury/dobrego wychowania

Współczuję. Rodzice nie zawsze radzą sobie z przekazaniem dobrych i aktualnych wzorców. To nie jest element dobrego wychowania, tylko element systemowej dyskryminacji mężczyzn. Jeśli jesteś mężczyzną i dajesz się tak poniżać, a jeszcze wręcz uważasz to za właściwe, bo „matka tak wychowała”, to nic dziwnego, że sytuacja mężczyzn w Polsce jest jaka
  • Odpowiedz