Wpis z mikrobloga

Też macie tego typu wysyp rzeczy z AI na #facebook?
Nie nadążam już nawet tego blokować, wszystkie z tysiącami lajków i komentarzy, chociaż podejrzewam że większość to boty. Mam wrażenie że teoria martwego internetu jest coraz bardziej wiarygodna.
#technologia #fb #ai #sztucznainteligencja
Solipsyzm - Też macie tego typu wysyp rzeczy z AI na #facebook?
Nie nadążam już nawet...

źródło: Screenshot_2024-10-29-10-13-33-323_com.android.chrome

Pobierz
  • 104
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ale po co wchodzić na fb, który jest martwy od kilku lat. Z tej platformy korzystają już tylko boomerzy

@donttalktome: Po to żeby zobaczyć co słychać u znajomych, których nie widziało się od ukończenia szkoły. Nie tylko boomerzy korzystają z facebooka. Ludzie, którzy mają 30-40 lat też korzystają. Niestety, obecnie jest tam więcej reklam niż contentu od znajomych. Kiedyś było na odwrót
  • Odpowiedz
@Adolf_hit_her

@donttalktome: na fb znajdziesz informacje z miasta chociażby, jakie by nie były też grupki.

Szkoda tylko, że sortowanie tych newsów nie działa i wyświetli ci się info, że był wypadek i droga zablokowana, ale sprzed 3 dni. XD

Zaraz po nim będzie wpis z wczoraj, po nim sprzed godziny, a po nim sprzed tygodnia. XD
  • Odpowiedz
@Solipsyzm: mam podobne odczucia, ale jednak raz przeskrolowałem komentarze i przeważnie te naiwne komentarze nie piszą profile-krzaki, ale persony bogate w treści, znajomych czy komentarze. Czasem odnajdowałem znajomego znajomego, o którym wiem, że botem nie jest. Raczej pokazuje to, jak wiele bezrefleksyjnych ludzi przegląda takie bzdury. To jakas lemingoza
  • Odpowiedz
@donttalktome

@Solipsyzm: ale po co wchodzić na fb, który jest martwy od kilku lat. Z tej platformy korzystają już tylko boomerzy, ludzie mieszkający na wsi, patologia i rodzice wrzucający zdjęcia swoich dzieci

No popatrz, niby martwy, a jednak w topce liczby użytkowników ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
na fb znajdziesz informacje z miasta chociażby, jakie by nie były też grupki. Gdzie boomerzy mają to znaleźć? Na tiktoku czy instagramie?

@Adolf_hit_her: dodam, że np. w czasie powodzi fej i msg były najszybszymi formami komunikacji dla osób 40+ w sprawach, w których nawet minuty a nie godziny odgrywały rolę. Struktura internetu i deal Orlenu z Polska Press ostatecznie zarżnął lokalne media, FB trochę wypełnia tę lukę choć oczywiście ze
  • Odpowiedz
Zaraz po nim będzie wpis z wczoraj, po nim sprzed godziny, a po nim sprzed tygodnia. XD

@Krupier: Próbowałeś wchodzić przez facebook.com/?filter=all&sk=h_chr ?
  • Odpowiedz