Aktywne Wpisy

Herm1t 0
A tak poważnie rozmawiając - jaka część waszego portfolio to GPW?
Każdy mówi żeby dywersyfikować i nie siedzieć po j---a w GPW tylko jakieś 30%, a przecież tutaj najlepsze banany są i mniejsza prowizja, bo nie ma przewalutowania.
#gielda
Każdy mówi żeby dywersyfikować i nie siedzieć po j---a w GPW tylko jakieś 30%, a przecież tutaj najlepsze banany są i mniejsza prowizja, bo nie ma przewalutowania.
#gielda

chwed +70
Popatrzmy sobie na cywilizację francuską i na cywilizację polskich parków przemysłowych.
We Francji np. podwyższenie wieku emerytalnego o dwa lata to nie jest zwykła decyzja administracyjna. To casus belli. Na ulice wylewają się tłumy. Palą się barykady, płoną opony, dym zasnuwa Pola Elizejskie, a związki zawodowe mają w pogotowiu całe arsenały… no, powiedzmy, bagietek, ale takich czerstwych, którymi można zrobić krzywdę. Francuski pracownik traktuje każdą niekorzystną zmianę jak osobistą zniewagę. Dla niego praca
We Francji np. podwyższenie wieku emerytalnego o dwa lata to nie jest zwykła decyzja administracyjna. To casus belli. Na ulice wylewają się tłumy. Palą się barykady, płoną opony, dym zasnuwa Pola Elizejskie, a związki zawodowe mają w pogotowiu całe arsenały… no, powiedzmy, bagietek, ale takich czerstwych, którymi można zrobić krzywdę. Francuski pracownik traktuje każdą niekorzystną zmianę jak osobistą zniewagę. Dla niego praca
źródło: image
Pobierz

Mirasy nie wiem czy muszę się martwić? #ubezpieczenia #polisaoc #motoryzacja #samochody #ubezpieczenie Kończy się mi dzisiaj OC w samochodzie który sprzedałem pół roku temu. Nie jestem już jego właścicielem. Po sprzedaży od razu zgłaszałem sprawę do urzędu komunikacji bo dostałem info że tak trzeba i wszystko było git. Teraz ubezpieczalnia wydzwania że chcą ode mnie umowę sprzedaży samochodu...Zgubiłem tę umowę podczas przeprowadzki, no nie mogę tego znaleźć. Poza tym, obstawiam że dane nowego właściciela potrzebne są im tylko po to by dzwonić do niego i wciskać mu OC. Czy ja w ogóle mogę taką umowę przekazać obcym ludziom? Tam są wszystkie wrażliwe dane moje i kupującego. Czy jeśli nie mam tej umowy to mogę to po prostu olać? Nowy właściciel musi wykupić OC i tyle, nie? Sprzedaż była zgłoszona w urzędzie komunikacji i niech się ode mnie odpierdzielą.Proszę o opinie...
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer
@mirko_anonim: niech palą wroty, informujesz że sprzedałeś i elo.
A jeśli będą upierdliwi to podaj im że sprzedałeś Frediemu Kamionce gmina Burzenin
@mirko_anonim masz obowiązek podać im wszystkie dane nabywcy i datę sprzedaży żeby mogli polisę przepisać na niego.
@sayanek: nawet jeśli wypowie pisemnie umowe?
Niech tylko pamięta, że jeśli wypowie na koniec a nie zgłosi sprzedaży, to jeśli nowy nabywca zrobił w tym czasie jakąś szkodę autem to wejdzie na niego ta szkoda, składając wypowiedzenie potwierdzi, że jest nadal posiadaczem auta :)
@sayanek: ale to przy założeniu że nabywca auta nie wykupi swojej polisy
@mirko_anonim: nie, sa potrzebne do cesji. Ogólnie ważniejsze jest żeby poinformować OC
Ja jak sprzedawałem samochód to zgłosiłem to od razu do mojej ubezpieczalni. Przyjęli informację i żadnej umowy nie chcieli. Jako sprzedający musisz poinformować ubezpieczalnie o zbyciu pojazdu.
Ubezpieczalnia wystawi Ci OC i zażąda opłacenia, a później windykacja + kara z UFG. To nie są tanie rzeczy...
Dogadaj się jak najszybciej z ubezpieczalnią lub agentem jak to najsprawniej przeprowadzić. To nie są "obcy ludzie" tylko strona umowy na ubezpieczenie OC, którą przekazałeś nabywcy.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz