✨️ Obserwuj #mirkoanonim Większość różowych narzeka że faceci to tacy nudni, żądnej niespodzianki, kwiatka, wyjścia na kolację.
A większość z nich palcem nie kiwnie żeby zrobić coś podobnego z własnej strony. Walentynki 'No to gdzie mnie zabierzesz misiu?' Rocznica? 'To jakie mamy plany, co wymyśliłeś?" Oczywiście na swoje urodziny też oczekują niespodzianki, przyjęcia, prezentu czy uj wie czego a jak twoje urodziny nadchodzą to słyszysz 'No to co robimy, to twoje święto to decyduj'
Od kiedy się utarło że to faceta obowiązkiem jest dbać o wszystko a kobieta przychodzi 'na gotowe'? bo jest i pachnie czy ki uj ?
@mirko_anonim: bo wam się nigdy nic nie chce i nawet jak kobieta coś zaproponuje to wymówki że nie chce się wam, że zmęczeni jesteście, że nie podoba wam się taka propozycja a kobieta lubi niespodzianki i zadowolona będzie ze wszystkiego
doświadczony-rzecznik-4: Mnie np. bawi ta cała narracja, że kobiety są takie a takie. Niektóre z nich są jakie są, ale przecież jako facet sam możesz stawiać granicę a nie tylko spełniać cudze zachcianki.
Oczywiście często się to wiąże z bycie samemu, bo jak dziewczyna ma na Twoje miejsce kilkudziesięciu zdesperowanym kolesi, to może zamiast dogadania się po prostu wybrać gościa, który będzie spełniaj jej zachcianki. Ale to już każdy facet niech
rozważny-opiekun-52: Według mnie to wynika z biedy, jeszcze do nie dawna bieda była duża i w większości to faceci pracowali, stąd przyjęło się że oni mają "rozdawać" kasę w związku, potem przechodziło to z pokolenia na pokolenie nie ważne że kobiety zaczęły pracować i zarabiać, a teraz jeszcze nie rodzą dzieci to już w ogóle wszystko jest wywalone do góry nogami.
@czescmampytanie: a gdzie ich szukacie? I może to jest właśnie to, że szukacie, zamiast się kumplować i potem przekształcać relację, jak już wiecie, że dana osoba nie tylko podoba się wizualnie, ale jest po prostu fajna? Szczerze to poza jedną znajomą, nie spotkałam się z takim podejściem, jakie tu jest opisywane.
@kasiknocheinmal: ale w sensie to co mają faceci robić? bo na ogół problem jest w tym, by naturalnie znaleźć te kobiety które chcą się "kumplować" i które w przyszłości mógłby stać się partnerkami.
@czescmampytanie: podczas spędzania czasu po swojemu nie spotykacie kobiet? Poznałam kumpli przez grę internetową kiedy jeszcze byłam na studiach, swojego niebieskiego przez wspólne zainteresowania (a zaczęło się przy ich okazji przez internet), kolejnych kolegów przez znajomych znajomych podczas zajmowania się hobby. Jakoś jedni ciągną za sobą drugich, to się dzieje naturalnie. I nie, nie jestem ekstrawertyczna i dynamiczna, oni też nie.
@kasiknocheinmal: jeśli chcesz zastanawiać się nad problemem samotności wsród mężczyzn to musisz przestać patrzeć na ten problem przez pryzmat swoich doświadczeń. piszesz że gdziekolwiek sie nie pojawisz, tam poznajesz kumpli, to się dzieje naturalnie itp. niestety w przypadku facetów to tak nie działa i to nie jest tak proste i skuteczne.
@czescmampytanie: gdziekolwiek się ma znajomych, tam są kolejni znajomi. Tamci faceci też się tak poznawali i poznawali np. mnie (uwaga, poznawanie kogoś działa obustronnie, to nie tak, że ja kogoś poznaję, a on mnie nie), więc nie ma co ściemniać, że u facetów to tak nie działa. Jeden miał kolegę, wziął drugiego, poznał trzeciego. Żony też skądś mają- z uczelni, z netu, z pracy, od wspólnych zainteresowań i wspólnych znajomych.
@mirko_anonim: a czym ty się kierujesz wchodząc w relacje z takimi laskami? Ja w swoim otoczeniu mam pary gdzie w większości oboje się starają, oboje organizują niespodzianki i sprawiają sobie przyjemności.
Zastanów się nad tym jakimi wartościami kierujesz się w życiu i zmień coś ;)
@kasiknocheinmal: widze że abyś to zrozumiała to musiałabyś zrobić eksperyment tak jak ta osoba trans która zamieniła się z kobiety w faceta. zreszta, skoro nie możesz zauważyć różnicy, to wytłumacz mi jak to jest, że gdy postuje różowy pasek, to od razu robi się duży szum i zbiorowisko, a gdy postuje niebieski pasek to jest cisza? albo wytłumacz jak to jest, że gdy wchodzi rózowy pasek na discorda to zaraz
zaradny-narrator-24: Klasyka, ja się z taką solidnie po 30 niedawno rozstałem. Stara baba już z widocznymi oznakami starzenia, a ciągle tego typu oczekiwania.
@czescmampytanie: nie wiem, jak coś napiszę to wcale nie ma szumu i zbiorowiska, na discordzie też nigdy podczas gry nie byłam w centrum uwagi. A czemu różowa gra z grupą męskich, a nie damskich znajomych? Z prostego powodu: to zdominowane przez mężczyzn środowisko. Zacznij robić na drutach w grupie, ozdabiać paznokcie albo idź do koła gospodyń, to będziesz mieć odwrotną proporcję ¯\(ツ)/¯
Większość różowych narzeka że faceci to tacy nudni, żądnej niespodzianki, kwiatka, wyjścia na kolację.
A większość z nich palcem nie kiwnie żeby zrobić coś podobnego z własnej strony. Walentynki 'No to gdzie mnie zabierzesz misiu?'
Rocznica? 'To jakie mamy plany, co wymyśliłeś?"
Oczywiście na swoje urodziny też oczekują niespodzianki, przyjęcia, prezentu czy uj wie czego a jak twoje urodziny nadchodzą to słyszysz 'No to co robimy, to twoje święto to decyduj'
Od kiedy się utarło że to faceta obowiązkiem jest dbać o wszystko a kobieta przychodzi 'na gotowe'? bo jest i pachnie czy ki uj ?
#zwiazki #rozowepaski #niebieskiepaski #dzieci #slub #malzenstwo #logikarozowychpaskow
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
Oczywiście często się to wiąże z bycie samemu, bo jak dziewczyna ma na Twoje miejsce kilkudziesięciu zdesperowanym kolesi, to może zamiast dogadania się po prostu wybrać gościa, który będzie spełniaj jej zachcianki. Ale to już każdy facet niech
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował:
Szczerze to poza jedną znajomą, nie spotkałam się z takim podejściem, jakie tu jest opisywane.
Zastanów się nad tym jakimi wartościami kierujesz się w życiu i zmień coś ;)
Może tylko przypomnę: "to kobieta wybiera mężczyznę, który ją wybierze".
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: Nighthuntero
A czemu różowa gra z grupą męskich, a nie damskich znajomych? Z prostego powodu: to zdominowane przez mężczyzn środowisko. Zacznij robić na drutach w grupie, ozdabiać paznokcie albo idź do koła gospodyń, to będziesz mieć odwrotną proporcję ¯\(ツ)/¯
Co do tego, że którejś ze stron chodzi