Aktywne Wpisy

OCIEBATON +450

źródło: temp_file1641532504267841226
Pobierz
darino +156

źródło: IMG_20250401_063100
PobierzSkopiuj link
Skopiuj linkźródło: temp_file1641532504267841226
Pobierzźródło: IMG_20250401_063100
PobierzWykop.pl
Polska jest JEDYNYM KRAJEM UE, który nie zrównał wieku emerytalnego lub nie planuje jego zrównania w nadchodzących latach.
Będę Wam o tym przypominał codziennie do zrównania wieku emerytalnego kobiet i mężczyzn, mojego przejścia na emeryturę lub aż mi się znudzi.
2/∞
#codziennaemerytalnadyskryminacja #dyskryminacjamezczyzn #emerytura #polska
@czerwonykomuch: my to wiemy, może lepiej pisz do polityków, na których głosowałeś.
@czerwonykomuch: I jeszcze długo nie zrówna, bo za to w tym kraju się traci władzę na dwie kadencje
Ludzie woleli PiS.
A może jednak nie chcieli 67? Myślę, że jakby zrównać do 65 albo np. do 64 to aż taki spadek by nie był. Zresztą PO się w------o nie tylko przez wiek emerytalny.
Trzeba było zrobić 2/3-letnie vacatio legis, ludzie by się przyzwyczaili, ci którzy mieli blisko by przeszli na starych zasadach. A tak PiS ściągnął sporo głosów osób dotkniętych zmianami...
Żyjemy w społeczeństwie ktore dostaje piany na pysku jak bierzesz l4 na przeziębienie albo jak nie chcesz robić nadgodzin xD
A gdzie tam dopiero na 4 dniowy tydzień pracy xX
@czerwonykomuch: ostatnio jak nam zrównali wiek emerytalny to mentalna Białoruś przejęła nam władzę na 8 lat.
To trzeba usiąść, na spokojnie...
@czerwonykomuch: nie lepiej bota ustawić?
Wiek został zrównany ale ludzie woleli pis który to cofnął.