Wpis z mikrobloga

W nawiązaniu do tego posta

Inżynier produkcji, duża korporacja zagraniczna w miejście wojewódzkim.
2 lata doświaczenia - ale jako inżynier konstruktor.

Proponują mi 7500 brutto.

Ponad 500 zł mniej niż w moim poprzednim kołchozie, gdzie pracowałem zanim wyjechałem za granice.
Przy wysyłaniu CV proponowałem 9000 brutto.
7500 uzasadniają tym, że nie mam doświadczenia w tej dziedzinie tj. produkcji, ale jak dla mnie to raczej kiepsko, szczególnie, że znam osobę która tam pracuje i stanowisko raczej stresujące.
#pracbaza

7500 zł brutto: Inżynier produkcji, 2 lata doświadczenia

• Dużo 17.3% (9)
  • Normalna stawka 44.2% (23)
  • Mało 38.5% (20)

Oddanych głosów: 52

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Urban7735 tyle się mniej więcej spodziewałem więc w poprzedniej ankiecie zaznaczyłem "dużo".
Generalnie to zależy czy chcesz iść w tym kierunku, jeśli tak to ryzykuj, jeśli nie to nie
  • Odpowiedz
@Urban7735: Jak to zwykle bywa w inżynierce - to zależy. Jak masz być konstruktorem jakiegoś nic nie znaczącego gówna z aluminium dla zagranicznej firmy z polskim zarządem Januszy to raczej stawka lekko poniżej średniej, myślę że minimalna x2 to stawka od której można wyjść. Możesz być też inżynierem systemów zasilania, baterii czy telekomunikacji to oni już mają więcej, ale to też zależy od firmy. Tak mają inżynierowie u nas xd
  • Odpowiedz
  • 1
@Testujezycie: Tamtej propozycji nie przyjąłem, ale co śmieszne po 2 miesiącach do tego samego korpo przyjeli mnie na inne stanowisko inżynierskie za 8400 brutto. Troche beka, bo moje kompetencje w żaden sposób się nie zmieniły przez dwa miesiące na bezrobociu.
Finalnie opuszczam Polske za miesiąc i będę szukać roboty w Azji :P
  • Odpowiedz