Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mój bank zagraniczny wymaga abym dostarczył z mojego polskiego banku dokumenty potwierdzające legalność pieniędzy które chcę przelać. W bankach w których mam konto robią zdziwione oczy, nie robią takich rzeczy. Umowa o pracę, umowa kredytu, to mogę zaproponować ale u nas banki, zdaje się, nie wydają takich dokumentów.

Macie jakieś pomysły?

#banki #bankowosc #pkobp #pkosa

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@mirko_anonim Jeżeli środki pochodzą z naszego kredytu, to wydamy zaświadczenie, aby to potwierdzić. Zaświadczenie zamówisz samodzielnie w serwisie iPKO: Moje sprawy / Dokumenty / Dyspozycje i zaświadczenia / Nowa dyspozycja lub aplikacji IKO (wyłącznie kredytowe): Więcej / Dyspozycje i zaświadczenia / Kredyty / Zaświadczenie kredytowe.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @EkspertPKO dzięki za odpowiedź. Niestety nie biorę kredytu, tylko oszczędności. Czy są jakieś procedury i zaświadczenia w takim przypadku? Wiem, że banki mogą sprawdzać swoich klientów, sprawdzić skad pochodzą środki na koncie. Kopia umowy o pracę, kontraktu cokolwiek. Czy na tej podstawie bank również może wydać oświadczenie?

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
fachowy-przewodnik-47: Wątpię, że Ci coś takiego wydadzą, bo muslieby później brać odpowiedzialność za takie oświadczenie.

Jak mnie zagraniczne domy maklerskie prosiły o coś takiego, to zadowalały się wyciągiem z CEIDG (prowadzę działalność) + PIT z działalności za ostatni rok. Takie dokumenty potwierdzają, że masz takie i takie dochody w ramach legalnej działalności no i że zapłaciłeś od nich podatek.

Gorzej, jak zażądają (albo im sam dostarczysz bez żądania) wyciąg z konta, bo wtedy
  • Odpowiedz