Wpis z mikrobloga

Allegro pozazdrościło amazonowi i postanowiło maksymalnie utrudnić kupującym możliwość wyszukania produktu, który ich interesuje, gratuluję XD Mam nadzieję, że tak wam sprzedaż spadnie, że zrezygnujcie z tego łączenia ofert. Nie wierzę, że były osoby, które nie klikały "rozłącz", przecież z tego się nie da korzystać
#allegro
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 204
@dthprf: jest szansa że dzięki temu powstanie konkurencja.

Amazon jest jeszcze gorszy w tym wyszukiwaniu, bo często znajduje przedmiot którego szukasz ale nie można go kupić, bo jest niedostępny.
  • Odpowiedz
  • 19
@j3sion 100% racji z tym Amazonem, z tego powodu dosyć rzadko z tego korzystam. W ogóle, to trend w całym ecomerce wygląda jak jakieś na siłę wydłużanie czasu jaki user spędza w aplikacji, bo komuś korelacja tego współczynnika z zyskami za mocno weszła. Wszystkie szukajki w sklepach on line się popsuły, to samo z thomannem, ali, ale, xkom, sferis. Nie da się normalnie szukać po kategoriach, sortować standardowo, wszystko jakoś działa
  • Odpowiedz
  • 12
@dthprf amen, niech im w piety zyski pójdą, tak dobry portal s--------c, mogą sie z białkiem pindolami postykac.
Wystarczyło podwyższać prowizje az sie sprzedający posraja, ale nie musieli jeszcze kupujących zniechecic do wchodzenia na portal.
  • Odpowiedz
  • 15
@MartwyProsty no, przecież dalej tak jest, coś mało szukałeś rzeczy ostatnio na allegro xD Dosłownie dzisiaj szukałem statywu na mikrofon i dokładnie tak to wygląda, 7 aukcji tego samego różnie opisane i nie połączone.

Najczęściej rodzimego Janusza zastapil w tym procederze 土老板 , więc łatwo się tego pozbyć -> wysyłka z Polski w filtrach i po problemie.
  • Odpowiedz
@MartwyProsty ale cenę pokazuje nie wiem którego sprzedawcy. Sortując po od najtaniej, widzę cenę x, wchodzę w oferty sprzedających innych i tam najtańsza 20% niższa od tej co widziałem.
  • Odpowiedz
@Alex_mski: Ja ukochałem funkcję łączenia ofert, i od dawna o niej marzyłem.
A co jest w niej niby złego? To łączy takie same produkty tylko, nie?
Czasem nawet niemal taki sam produkt jest jako osobny, bo jakimś szczegółem się niby różni.
Więc jaki problem?
  • Odpowiedz
@Alex_mski Algorytm wyboru top produktu też jest fajny. Sprzedaje coś w cenie 109 zł i sprzedane 7 szt. Ale to nie moja oferta jest top ofertą tylko ta za 139 i 0 sprzedanych xD
Także może i się gorzej szuka, ale sobie to odbiją wciskając droższy produkt
  • Odpowiedz
@Alex_mski nie wiemo czym piszecie, ale ostatnio w aplikacji mobilnej szukałem przedmiotu "crush 3d" a aplikacja allegro usilnie zmieniała mi tekst na "brush 3d" i to nie autokorekta telefonu, tylko aplikacja po kliknięciu szukaj
  • Odpowiedz
@Alex_mski nie wiemo czym piszecie, ale ostatnio w aplikacji mobilnej szukałem przedmiotu "crush 3d" a aplikacja allegro usilnie zmieniała mi tekst na "brush 3d" i to nie autokorekta telefonu, tylko aplikacja po kliknięciu szukaj

@StormtrUper denerwujące, ale łatwe do obejścia - wystarczy zamknąć podmieniane słowo w cudzysłów
  • Odpowiedz
Allegro pozazdrościło amazonowi i postanowiło maksymalnie utrudnić kupującym możliwość wyszukania produktu

@Alex_mski: geniusz. Chce znaleźć produkt po dosłownej nazwie, bo nie mogę linka wysłać, no to musze szukać przez google xD
  • Odpowiedz
@look997 Taki problem, że teraz nie można sortować rzeczy po najniższej cenie, bo na wierzchu jest oferta z wykupionym promowaniem, więc trzeba i tak wchodzić w każdą sekcję z osobna, żeby się przekonać czy nie ma jednak tańszego produktu. Suma summarum przeglądanie allegro zajmuje mi znacznie więcej czasu. Jeśli ci się nie chce tego robić to nieświadomie będziesz kupować drożej. Poza tym czasem łączy produkty podobne, niekoniecznie identyczne.
  • Odpowiedz
  • 0
@Alex_mski Odkąd wprowadzili łączenie ofert ZAWSZE korzystam z tej opcji. Zamiast przeglądać kilkadziesiąt stron tego samego produktu mam wszystko na tacy. Czekam jeszcze żeby dali opcję stworzenia najtańszego koszyka z wybranych produktów i będę spełniony jako kupujący.
  • Odpowiedz