Wpis z mikrobloga

Dlaczego w Polsce nie wprowadzi się prawa takiego jak np na Islandii, że aby mieć psa w bloku, to trzeba mieć zgodę wspólnoty? Normalni ludzie mogliby żyć bez odgłosu ujadania za ścianą, bez smrodu kundla na klatce, bez gówna przez blokiem, bez obszczanej elewacji. A psiarze po prostu koncentrowaliby się w innych blokach, gdzie nawzajem cieszyli by się ujadaniem, smrodem i syfem, który tak lubią.

Jesteś za?
#psiarze #psy #pytaniedoeksperta #pytanie
  • 163
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

twój pies zarobi na twoją emeryturę?

@Magiel-19: Nie wiem czy amebko wiesz, ale każdy odkłada na swoją emeryturę. Ja nie mam dzieci, rozumiem, że twój bąbelek będzie na mnie z---------ł, a ja nie muszę robić 40 lat, ok nie ma sprawy xD
  • Odpowiedz
@Logan00: Nie wiem czy ty amebo wiesz jak działa system emerytalny i co jest potrzebne do tego, żeby sprawnie funkcjonował. Na pewno nie jest do tego potrzebny pies, tyle Ci podpowiem.
  • Odpowiedz
@Magiel-19: Wiem, jak działa - pracujesz -> odkładasz SWOJE -> otrzymujesz swoje. Twoje bachory mnie nie interesują, mogą nawet na rurze tańczyć i odkładać na swoją emeryturę a nie na moją. No chyba że chcą to podam ci numer konta :))))
  • Odpowiedz
  • 46
Rozumiem, że bezdzietni co mają 70 lat albo im umiera dziecko to na drugi dzien umierają?

@Logan00: a kto płaci na emerytury tych osób? I nie pisz mi tutaj o odłożonych składkach w ZUS, bo chyba nie muszę tłumaczyć jak ten system działa.
  • Odpowiedz
@Logan00: Ładnie wyświetliłeś totalny brak znajomości funkcjonowania społeczeństwa i systemu ekonomicznego w jakim funkcjonujemy xD Ciekawe, u kogo będziesz wydawać te twoje POTĘŻNE osczędności, inni 70latkowie będą cię podcierać?
  • Odpowiedz
@nowszyja Wspólnota da zgodę, a pies i tak będzie szczekał bo „właściciel” nie dopilnuje treningu separacyjnego. xD Zrozumcie, że tylko obowiązkowy kurs coś może zmienić.
  • Odpowiedz
inni 70latkowie będą cię podcierać?

@JacksonDaniels: no przecież nie twoje akustyczne bąbelki :) Naprawdę nikogo nie interesują twoje bachory.

Mieszkam w bloku, jest tu pełno psów typu maltańczyki, o dziwo nie słyszę ich, ale za to słyszę drące mordy dzieciaki i trzaskające cały dzień drzwiami.
  • Odpowiedz