Aktywne Wpisy

Ksiega_dusz +339
Dlaczego Izba Lekarska zawsze tak krytykuje zwiększenie limitu miejsc na medycynę i specjalizacje lekarskie
Dla porównania np nigdy nie widziałem by programiści informowali że bootcampy programistyczne mogą źle wpłynąć na branżę IT
#pracait #programowanie #programista15k #programista25k #java #korposwiat #agh #studbaza #politechnikapoznanska #politechnikalodzka #politechnikakrakowska #politechnikarzeszowska #politechnikawarszawska #
Dla porównania np nigdy nie widziałem by programiści informowali że bootcampy programistyczne mogą źle wpłynąć na branżę IT
#pracait #programowanie #programista15k #programista25k #java #korposwiat #agh #studbaza #politechnikapoznanska #politechnikalodzka #politechnikakrakowska #politechnikarzeszowska #politechnikawarszawska #
źródło: IMG_4022
Pobierz
23567435375 +97

![3 tys. zł mandatu i 10 pkt karnych dla kierowcy mercedesa. Naganny manewr [FILM]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/24202243bc6a841ba9ad7b6db8e971258e3c25d0681fbf20a1110e3c14bd9ba5,q80.jpg)

Substancja - The Substance
Reżyseria: Coralie Fargeat
IMDb: 7.8/10
https://www.imdb.com/title/tt17526714/
Dramat, suspens, horror
Podstarzała gwiazda (w tej roli Demi Moore lat 62) dowiaduje się, że jest za stara i mało atrakcyjna aby dalej prowadzić program aerobiku. Postanawia podjąć drastyczne środki aby wrócić na świecznik.
Początek filmu świetny - fajne podawana historia obrazem.
Na pewno jest to zapamiętywalny film. Nie jest to horror z jumpscerami (więcej się śmiałem niż coś mogło mnie przestraszyć) ale jest wyjątkowo obrzydliwy. Bodyhorror nawiązujący do dzieł Cronenberga, więc poza wyrywaniem zębów czy paznokci są też mutacje. W filmie pojawia się też wątek psychologiczny - nawiązujący do innego działa - Doriana Greya. Ale film ma swoje minusy - jest sporo głupot logicznych (np. modelka zrobiła remont na poziomie doświadczonego budowlańca czy stara kobieta która z bólem zgina kolano chwilę później biega jak młody chłopak). Film jest za długi, prawie 2 i pół godziny jest rozwleczony przez co spada napięcie. Natomiast sama końcówka mnie rozczarowała -finał kiepski i bardzo groteskowy, ale najwyraźniej taką kropkę chciała pozostawić pani reżyser.
źródło: substancja
Pobierz...za nieobejrzenie 👍
@Kaczorra: a wiesz że też podczas oglądania mi się to samo pomyślało..