Wpis z mikrobloga

Czy 22-24k brutto UoP za seniora 12 lat expa .NET + Azure + Angular to są w październiku 2024 jakieś bezczelne wygórowane wymagania czy o co chodzi?
Wysłałem 3 CV na ogłoszenia 1-1,5 tygodnia temu i cisza. Nikt nawet nie zadzwonił xD CV raczej dobre, odpicowane, z jakiegoś szablonu, ze zdjęciem, z dokładnym opisem obowiązków, 2 strony. Certy, szkolenia, studia, ogarnięty LN, wszystko jest. Jedno z tych ogłoszeń to hybryda, na LN mieli 17 aplikujących jak się zgłaszałem. Dzisiaj ponowili i mają 39. Wychodzi na to, że ogłoszenie dla picu, albo problem ze stawką/skillem? Skilla nikt nawet nie sprawdzał, a stawka no nie wiem - bałem się, że za mało wołam, ale wychodzi , że może za dużo? Jeden rekruter z LN jak mu napisałem, że 24k brutto, to tylko spytał, czy do negocjacji. A może UoP jest tu problemem?

Ech, gdzie te czasy, że jak taki gość wysłał od niechcenia 3 CV wieczorem to rano kierownik był cały w skowronkach i miał 3 rozmowy umówione. Mial być koniec eldorado dla juniorów, a jest chyba dla wszystkich.

#programowanie #pracait #programista15k
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@blehblehbleh: ja mam inne doswiadczenia. zwykle jak rekruter sie do Ciebie odzywa sam, to wieksza jest szansa na dostanie pracy. Kilka razy taka rekrutacja dla mnie skonczyla sie pozytywnie.

Zauwazylem ze na linkeidn odzywaja sie rekruterzy ale z ofertami gdzie stack jest mniej standardowy i ciezej jest kogos znalesc, np. czesto do mnie pisali rekruterzy szukajacy kogos z doswiadczeniem w kotlinie albo scali albo majacy doswiadczeine z silnikami BPMN itd.
  • Odpowiedz
@newbie_235235: Ja jestem scalowco-haskellowcem + big data, wszystkie fajne i dobrze płatne projekty znalazłem samemu wysyłając CV, a do tego nikt nigdy się do mnie nie odezwał z czymś porównywalnie godnym uwagi na linku. Przy czym to generalnie jest niszowy rynek, jeżeli nie chcesz klepać sparkowych pipelinów w scalojavopythonie. A nie, sorry, raz dostałem propozycję w Haskellu właśnie przez linkedina, ale to mega nisza, więc mnie to nie dziwi, plus
  • Odpowiedz
@Romska_Palo_Ul_Laputa: to koszt pracodawcy 29k + koszt wliczonego urlopu i robi sie w okolicach 32000+vat B2B, a niestety rynek jest tak z-----y że żeby robote powyżej 30k b2b dostać to trzeba się mega nachodzić i naprosić.

ogólnie rynek zmaga się z problemem gdzie prawdziwi seniorzy są coraz mniej doceniani, a projekty dopycha się midzikami - byle taniej, jakoś to będzie ( ͠° °)
  • Odpowiedz