Aktywne Wpisy

Ksemidesdelos +17
W Ugandzie odkryto ponad 31 milionów ton rudy złota, w której znajduje się około 320 tysięcy ton czystego, rafinowanego złota. Szacunkowa wartość tego skarbu to aż 12 bilionów dolarów.
To odkrycie może całkowicie odmienić przyszłość gospodarczą kraju i umieścić Ugandę wśród największych graczy na światowym rynku złota. Jeśli zostanie mądrze wykorzystane, może przynieść ogromne inwestycje, tysiące miejsc pracy i dynamiczny rozwój infrastruktury.
Eksperci jednak ostrzegają - tak ogromne bogactwo wymaga przejrzystego zarządzania
To odkrycie może całkowicie odmienić przyszłość gospodarczą kraju i umieścić Ugandę wśród największych graczy na światowym rynku złota. Jeśli zostanie mądrze wykorzystane, może przynieść ogromne inwestycje, tysiące miejsc pracy i dynamiczny rozwój infrastruktury.
Eksperci jednak ostrzegają - tak ogromne bogactwo wymaga przejrzystego zarządzania
źródło: uganda
Pobierz
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Wysłałem 3 CV na ogłoszenia 1-1,5 tygodnia temu i cisza. Nikt nawet nie zadzwonił xD CV raczej dobre, odpicowane, z jakiegoś szablonu, ze zdjęciem, z dokładnym opisem obowiązków, 2 strony. Certy, szkolenia, studia, ogarnięty LN, wszystko jest. Jedno z tych ogłoszeń to hybryda, na LN mieli 17 aplikujących jak się zgłaszałem. Dzisiaj ponowili i mają 39. Wychodzi na to, że ogłoszenie dla picu, albo problem ze stawką/skillem? Skilla nikt nawet nie sprawdzał, a stawka no nie wiem - bałem się, że za mało wołam, ale wychodzi , że może za dużo? Jeden rekruter z LN jak mu napisałem, że 24k brutto, to tylko spytał, czy do negocjacji. A może UoP jest tu problemem?
Ech, gdzie te czasy, że jak taki gość wysłał od niechcenia 3 CV wieczorem to rano kierownik był cały w skowronkach i miał 3 rozmowy umówione. Mial być koniec eldorado dla juniorów, a jest chyba dla wszystkich.
#programowanie #pracait #programista15k
@fiir: nigdy w życiu, odkąd zacząłem pierwszą pracę nie wysyłałem więcej niż 5 i zawsze z tego były 4 rozmowy z rekruterem. Nie aplikuję byle gdzie tylko tam, gdzie spełniam 80% warunków minimum.
jak szybko nie wyslesz CV to nawet nie dostaniesz odpowiedzi bo zapraszaja kilka pierwszych dobrych osob. Nikt nie przeglada setek CV.
Najlatwiej dostac sie na rozmowe na oferty ktore wyslal Ci rekruter na linkedinie bezposrednio. Na Justjoin, noffluff, pracuj.pl jest slabo.
Temat był już poruszany, nie użył Pan opcji szukaj.
Zamykam.
A stawka chyba ok.
@patryk_66: za 20k to ja wolę siedzieć na dupie w stabilnym k--------u. Za mały zysk przy tym rynku.
słaby czas na walkę o dobre stawki