Wpis z mikrobloga

Czy 22-24k brutto UoP za seniora 12 lat expa .NET + Azure + Angular to są w październiku 2024 jakieś bezczelne wygórowane wymagania czy o co chodzi?
Wysłałem 3 CV na ogłoszenia 1-1,5 tygodnia temu i cisza. Nikt nawet nie zadzwonił xD CV raczej dobre, odpicowane, z jakiegoś szablonu, ze zdjęciem, z dokładnym opisem obowiązków, 2 strony. Certy, szkolenia, studia, ogarnięty LN, wszystko jest. Jedno z tych ogłoszeń to hybryda, na LN mieli 17 aplikujących jak się zgłaszałem. Dzisiaj ponowili i mają 39. Wychodzi na to, że ogłoszenie dla picu, albo problem ze stawką/skillem? Skilla nikt nawet nie sprawdzał, a stawka no nie wiem - bałem się, że za mało wołam, ale wychodzi , że może za dużo? Jeden rekruter z LN jak mu napisałem, że 24k brutto, to tylko spytał, czy do negocjacji. A może UoP jest tu problemem?

Ech, gdzie te czasy, że jak taki gość wysłał od niechcenia 3 CV wieczorem to rano kierownik był cały w skowronkach i miał 3 rozmowy umówione. Mial być koniec eldorado dla juniorów, a jest chyba dla wszystkich.

#programowanie #pracait #programista15k
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Romska_Palo_Ul_Laputa 3 cv xd panieee… swoją droga ja nawet w boomie z wysyłania cv miałem kiepska ilość rozmów, a z bezpośredniej rekruterki która napisała 100%. Nikt tego nie filtruje i nie czyta jak się wysyła imho.czytają pierwsze 10 a reszta choćby lepsza w kosz.
  • Odpowiedz
3 cv xd panieee

@fiir: nigdy w życiu, odkąd zacząłem pierwszą pracę nie wysyłałem więcej niż 5 i zawsze z tego były 4 rozmowy z rekruterem. Nie aplikuję byle gdzie tylko tam, gdzie spełniam 80% warunków minimum.

bezpośredniej rekruterki która napisała
  • Odpowiedz
@Romska_Palo_Ul_Laputa: na linkedinie dlatego jest aktywna rekrutacja prowadzona, że zwykle nie mają dobrych stawek, na które ludzie sami się pchają. Stąd rekruterzy muszą szukać jelenia. A w Twoim przypadku pewnie problemem jest to, ze stanowiska, na jakie aplikujesz, nie wymagają kogoś z Twoim skillem. Więc Twoje skillem pewnie są warte więcej, ale stanowisko samo w sobie kogoś takiego jak Ty nie potrzebuje. xD
  • Odpowiedz
@Romska_Palo_Ul_Laputa: podobnie jest z java. Teraz mozesz mowic o sukcesie jak cie zaprosza na rozmowe tech :D

jak szybko nie wyslesz CV to nawet nie dostaniesz odpowiedzi bo zapraszaja kilka pierwszych dobrych osob. Nikt nie przeglada setek CV.

Najlatwiej dostac sie na rozmowe na oferty ktore wyslal Ci rekruter na linkedinie bezposrednio. Na Justjoin, noffluff, pracuj.pl jest slabo.
  • Odpowiedz
@Romska_Palo_Ul_Laputa: usuń zdjęcie - w poważnych korpo z automatu mogą odrzucić takie CV.

Photos can reveal your race and/or ethnicity, gender, age, and possibly other things such as religion. Any of these could lead to bias or discrimination in the hiring process, so many employers in countries with laws like this will outright reject resumes with photos.

A stawka chyba ok.
  • Odpowiedz
@Romska_Palo_Ul_Laputa: automatyczny system rekrutacji korpo może mieć jeden na cały świat. A obsługuje to jakiś Hindus co nie będzie się długo zastanawiał czy Polska to jakiś stan w USA czy nie. W Januszexach pewnie luz :)
  • Odpowiedz