Aktywne Wpisy

moll +14
Powieje trochę paranoją zapewne, ale szukam #ksiazki dla preppersów, do survivalu czy innego bushcraftu - takiej jak dla debila, totalnie od podstaw, która pozwoli na "przetrwanie" w razie wojny albo innego kataklizmu. Najlepiej jakby było to w formacie, który można zapakować do plecaka ewakuacyjnego po lekturze.
Ktoś? Coś?
Taguję #preppers #bushcraft #survival dla większych zasięgów, pewnie wiecie co warto przeczytać i co się sprawdzi
Ktoś? Coś?
Taguję #preppers #bushcraft #survival dla większych zasięgów, pewnie wiecie co warto przeczytać i co się sprawdzi

labla +116

Odrobinę się pospieszyłem i kupiłem Ultra Reda, którego raczej zostawię. A to sprawia, że nie ma sensu ładowanie się w ciemno w zakup kolejnej flaszki perfum o bardzo zbliżonym profilu. Jednak ciekawości zżera, czy Ultra Zest doczekał się godnego następcy.
#perfumy
@lysowsky: A właśnie się zastanawiam nad kupnem flakonu, Insurrection II Wild okazał się strzałem w 10 (。◕‿‿◕。)
@kolejne_juz_konto witam w klubie!
P.s flakon o pojemności 90 ml kosztuje 136 zł, wysyłka 15, czyli 1,7 zł/ml. Proponuję dekant 20 ml, czyli 34 zł, szkło 3, wysyłka 12 zł = 49 zł
@lechiffre1: Może i się pomyliłem bo nie doliczyłem przesyłki, zdarza się. Rzadko doliczam, bo zamawiam najczęściej kilka flakonów ii mi się to rozkłada. Jednak u ciebie to nadal prawie 2,5/ml i jakoś tu tego nie podałeś. Jest jednak różnica pomiędzy 1,7 a 2,4 czy nie? I myślałem że to flakon 100ml, jakoś nie spojrzałem że 90 XD
@lechiffre1: Rozumiem, tylko przy tak tanich zapachach nie ma absolutnie sensu. Bo rozlanie i szkło/przesyłka tylko podbije cenę za ml i to sporo? Wybacz, ale ja wolę jednak kupić pełny flakon i pewnie tak zrobię, po cholerę przepłacać? Inną sprawą są trudno dostępne, lub drogie perfumy, tu rozbiórka ma już jak najbardziej sens.
Przy pewnej ilości perfum serio nie ma co robić z sokiem ¯\(ツ)/¯
Została jedna sztuka 20 ml do wzięcia!
@lechiffre1: biorę i poproszę listę
@lechiffre1: ale listę możesz dać xD