Wpis z mikrobloga

O kurde ale się wpieniłem, byłem na rekrutacji do dużej znanej firmy, dwa etapy zaliczone z palcem w nosie, na 3 system design i wita mnie hindus, z którym ABSOLUTNIE nie da się dogadać i ofc zanegował moja kandydaturę. Od ponad 5 lat pracuje międzynarodowo: Francuzi, Amerykanie, bliski wschód, ale czegoś takiego to ja nigdy nie słyszałem xD chyba napisze im feedback do kadr, że to chyba jakieś żarty sobie robią
#programista15k
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 6
@Creamfields: project manager = pedże madże i inne takie kwiatki ( ͡° ͜ʖ ͡°) raz się pytałem o to co powiedział 4 razy i już się zacząłem śmiać no bo k---a XDDD przeszedł do kolejnego, zapewne jako brak odpowiedzi
  • Odpowiedz
@wafel93: jak rekrutuje do swojego projektu i mam kandydata z EU - 15 minut teoria i 45 min live coding, jak mam kogoś z indii to jest 30 teorii i 30 live codingu, potrzebuje 30 minut żeby przestawić się na ich dialekt XD a 30 minut cierpienia ich 'kodowania' jest znacznie lepsze niż 45 minut ich 'kodowania' ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@biaukowe: rynek pracodawcy ( ͡° ͜ʖ ͡°) otwieram rekrutacje i mam pierwszego dnia 45 CV po odfiltrowaniu tych co nie spełniają wymagań
  • Odpowiedz
@wafel93: Nie ma co sie przejmować jak nie ten to inny. W moim przypadku najlpeszy i najgorszy interview w życiu miałem w tym samym tygodniu. Najgorszy był w poniedziałek (była taka żedana że jak sobie teraz przypomniałem to aż wstałem żeby rozschodzić) a najlepszy w środę, koleś wygladał jakby diament jakis znalazł
  • Odpowiedz
@wafel93: w sumie nic złego się nie stało. Nie dogadałeś się z gościem na rekrutacji to tym bardziej w pracy się nie dogadasz. Oszczędzicie sobie dużo nerwów. W innej firmie może pójdzie lepiej, za większe pieniądze.
  • Odpowiedz