Wpis z mikrobloga

Po takich rolkach widać jak oni są naprawdę biedni i jak małe mają marzenia, ot największe marzenie to napchać kasę jakiemuś koncernowi żeby mieć, kilka aut i się "pokazać" XD

na tych wszystkich rolkach przewija się to samo, obrzydliwy konsumpcjonizm i wydawanie pieniędzy na drogie rzeczy jako najwyższy życiowy cel. To naprawdę biedni ludzie

#frajerzyzmlm
assninja - Po takich rolkach widać jak oni są naprawdę biedni i jak małe mają marzeni...

źródło: image

Pobierz
  • 79
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 4
@macan: nie no najczęściej na zdjęciach była wypożyczona biała corvetta XD ale może zmienili

tak to jest najtańszy v8 ale i tak smuteczek bo parę lat temu kosztował 200k a teraz już 300k ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@assninja moim takim „marzeniem” było np. kupienie sobie nowego samochodu z salonu. Tylko że to było takie „marzenie w tle”. Nigdy celem samym w sobie nie były w moim życiu pieniądze jako takie, a bardziej chęć robienia czegoś co będzie dawało mi jakiś rodzaj satysfakcji osobistej, takiej… no nie wiem jak to nazwać…

No i dzięki temu że nie fokusowałem się stricte na pieniądzach… robię coś co chciałem robić i dzięki
  • Odpowiedz
dlaczego to zawsze jest mustang?

@macan: sam sobie odpowiedziales - bo to najtansze v8 na rynku. w dodatku w coupe. fajnie wyglada, fajnie brzmi. sam bym sobie kupil gdybym mial pieniadze xD
  • Odpowiedz
@macan: bo dla polaczka mustang, camaro i challenger to nie są wcale auta którymi w USA spocony robol z doków w timberlandach wraca z roboty tylko sportowe auta premium. Co drugi Oski takim odwiniętym z californijskiej latarnii amerykańcem się buja tzw polski supercar. XDDD
  • Odpowiedz
  • 0
Dlaczegóż smuteczek?

@Vetinari: bo kiedyś jakoś mogły kosztować 200, ale teraz to uuu panie Areczku 50% więcej bo eeeee bo tak :)

no ale teraz fabia kosztuje 100k, to mustang za 200k to byłoby trochę dziwne lol
  • Odpowiedz
  • 4
@frenm: no bo marzeniem julki z piramidy to wydawanie pieniędzy, a prawdziwie bogaty człowiek jest tam po drugiej stronie i te pieniądze od niej kasuje :) czy za samochody czy za gówniane ciuchy czy za logo LV

a jeszcze wyżej mamy ludzi jak Musk czy łysy grzyb Bezos którzy coś tam walczą z podbojem kosmosu. Jakiś Cameron który podbija dna oceanów. Gates który walczy z chorobami jak malaria. Mark Cuban
  • Odpowiedz