Aktywne Wpisy

naokimistrzapjo +86

aha_pozdro +129
#drawskopomorskie #zachodniopomorskie
Hej.
Szukam dla mojej Mamy pracy w tym miescie. Po 15 latach postanowila zwolnic sie z pracy, ponieważ nie bylo innego wyjscia - byla beznadziejnie traktowana, uwielbiala swoja prace mimo iz to minimalna krajowa i teraz rozpacza.
Chcialbym jej pomoc lecz w tych okolicach wiele lat juz nie mieszkam i nie mam dobrych kontaktow i nie mam kogo spytac.
Taki post na forum ze smiesznymi obrazkami
Hej.
Szukam dla mojej Mamy pracy w tym miescie. Po 15 latach postanowila zwolnic sie z pracy, ponieważ nie bylo innego wyjscia - byla beznadziejnie traktowana, uwielbiala swoja prace mimo iz to minimalna krajowa i teraz rozpacza.
Chcialbym jej pomoc lecz w tych okolicach wiele lat juz nie mieszkam i nie mam dobrych kontaktow i nie mam kogo spytac.
Taki post na forum ze smiesznymi obrazkami

Mirki odnośnie porannego posta
https://www.wykop.pl/wpis/78384339
Dostałem (pasiw agresiw) uwagę od jakiejś kobiety, która kieruje zespołem Data Science z którym współpracuje, ja r&d teraz, żebym trochę przystopował z pomysłami i artykułami do implementacji, bo niektórzy członkowie jej zespołu czują się niepewni xdd
Ja generalnie w pracy funkcjonuje podobnie jak tutaj, jestem żywiołowy i mam 10 pomysłów na minutę, ale pomagam każdemu, często pomagam e implementacjach i generalnie myślałem, że jestem dobrym ziomkiem.
Więc mam czuć się źle bo ludzie są będą czuć źle, jak w końcu zrobią to, za co im płacą.
Rolą specjalisty jest postępowanie zgodnie z procedurami i komunikowanie zaobserwowanych nieprawidłowości.
Jeżeli specjaliście nie odpowiada praca w danym środowisku, to proponuje firmie zmianę warunków współpracy.
@JamesJoyce: nie p-----l się z nimi, tylko zgłoś to wyżej z dowodami, jeżeli zajdzie taka potrzeba i już. Ludzie na stanowiskach mają być kompetentni i nie działać na szkodę firmy.
Ale zupełnie tak nie robię wobec bliskich (żona, pier, kot). Oni mnie uwielbiają.
@MilionoweMultikonto: Zwykłego specjalisty tak, ale senior (taki, prawdziwy, nie za wysługę lat), a już zwłaszcza tech-lead jest od tego, żeby ukierunkowywać zespół, proponować lepsze rozwiązania i ciągnąć zespół technologicznie do przodu. A jak się ktoś czuje niepewnie, bo tech-lead podrzuca nowe rozwiązania, to właśnie to jest rola menedżerów, żeby POMIMO tego się czuł pewnie.
Zwłaszcza w mocno rozwojowych branżach.
Z pewnością im zakłóciłem spokój, bo do tej pory robili estymacje na poc drzewa decyzyjnego na poziomie z4 tyg. A tera plotki chodzą że będę ich szefem
@JamesJoyce: mając prawie 3 dekady doświadczenia w IT przerabiałem takie historie, dlatego wiem, że jeżeli przeszkadza Ci toksyczne środowisko, to musisz się dowiedzieć jakie są intencje managementu i ustalić z nimi dalsze losy współpracy.
Jeżeli
, czyli duże. Wystarczy je podlewać - odpowiedziałem .
Nie wiem czemu, ale wydawało mi się to wówczas tak niesamowicie śmieszne, że śmiałem się z 10 minut. A później hry kazały nam podać sobie rękę. To najpoważniejszy przykład mobbingu, jakiego się