Wpis z mikrobloga

@badreligion66 akurat o setkach zaginionych mówiła radna Stronia Śląskiego która była roztrzęsiona wiesz zwykły cywil tak szczerze i sam akurat podchodziłem z dystansem do tego info a że to poleciało dalej cóż
  • Odpowiedz
@badreligion66 jeśli jest grzany temat to większość nie sprawdza źródła tylko podaje dalej w sumie era Twittera pokazuje że liczy się szybkie RT lub wpis i w sumie to jest obojętne czy to polityk czy jakaś Grażynka
  • Odpowiedz
@badreligion66 tu masz tylko przykład z powodzią a przez lata różni politycy z różnych opcji łykali fejki ile wejdzie z resztą wystarczy taki Dudu który sobie dyskutował z leśnym ruchadełkiem na twiterze xd
  • Odpowiedz
Może i facet ma rację za to nie lubię takich wpisów bo brzmią oszołomsko

@straszny_cham: jest to sarkazm lvl expert, ale myślę, że zasłużony, bo jak można, będąc poważną osobą publiczną, rozpowszechniać takie sensacje bez cienia dowodu? Parlamentarna opozycja również jest twarzą państwa.
  • Odpowiedz
@Olek3366:

akurat o setkach zaginionych mówiła radna Stronia Śląskiego która była roztrzęsiona wiesz zwykły cywil tak szczerze i sam akurat podchodziłem z dystansem do tego info a że to poleciało dalej cóż

Zgadza się ale tylko trochę. Bo każdy normalny człowiek wiedział, że ona jest w szoku a jej informacje są mocno nafaszrowane emocjami. Nie przeszkadzało to jednak politykom PIS i ich wyznawcom pisać o tych setkach ofiar czy zaginionych
  • Odpowiedz
@badreligion66: Jeśli chodzi o Konfe i Bosaka, to nie pamiętam, żeby mówił tam coś o setkach ciał. Masz tu jego wypowiedź i przestań manipulować:

Bosak stwierdził też, że rząd zaniża liczbę ofiar powodzi. – Rozmawiałem wczoraj z ambasadorem Austrii, który powiedział, że w jego kraju w powodzi zginęło siedem osób – mówił. Nie wierzę, że w Polsce zginęło tyle samo, ponieważ zasięg powodzi w Polsce był dużo większy. Mam informację,
  • Odpowiedz
@Olek3366:

żeby sprawdzić źródło a nie siać panikę

@badreligion66: jak ktoś w 2024 dalej nie potrafi sam ocenić przeczytanych wysrywów w socialach to niech sobie panikuje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Niektórzy całkiem stracili zdolności samodzielnego myślenia.
Wiadomo, że takie info na gorąco bierze się z przymrużeniem oka, bo zawsze są przesadzone
  • Odpowiedz