Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam pewien problem. Przez kilka lat miałem grupę znajomych, z którymi podróżowałem w różne miejsca. Z czasem ekipa się rozpadła i została tylko jedna koleżanka. Od razu zaznaczam, że nigdy nic do niej nie czułem – po prostu dobra znajoma. Na jeden z wyjazdów zaprosiliśmy jakiegoś przypadkowego gościa z internetu, który okazał się w porządku, ale pod koniec podróży zaczął mnie wypytywać, czy koleżanka jest wolna. Powiedziałem jej o tym, a ona zapewniła mnie, że nie jest nim zainteresowana. Kilka miesięcy później organizowaliśmy wyjazd do USA i ona znowu zaprosiła tego faceta. Na kilka tygodni przed podróżą wybraliśmy się we trójkę na krótki wypad do Szwecji i wtedy zaczęły się problemy. Koleżanka i ten gość zachowywali się, jakby byli na randce, kompletnie mnie ignorując, co było dla mnie bardzo przykre i bardzo się źle czułem na tym wyjeździe. Po powrocie porozmawiałem z nią i powiedziałem, że jeśli tak ma wyglądać wyjazd do USA, to zrezygnuję, zwłaszcza że wciąż mogłem dostać zwrot za bilety. Zapewniła mnie, że nic między nimi nie ma i była zaskoczona, że widziałem "coś więcej", ale obiecała, że z nim pogada. Minęły dwa tygodnie i nadszedł dzień wyjazdu do USA. Po drodze mieliśmy dłuższy przystanek w Londynie i tam wyczułem dziwną atmosferę. Zapytałem, o co chodzi, i wtedy powiedzieli mi, że są razem, ale "nie wiedzieli, jak mi to powiedzieć". Wkurzyłem się, bo wiedziałem, że będą zachowywać się jeszcze gorzej niż ostatnio, a poza tym zdenerwowało mnie, że mnie oszukali. Straciłem ochotę na wyjazd i kupiłem bilety powrotne do Polski i wróciłem. W efekcie straciłem około 7 tysięcy złotych.

Teraz się zastanawiam, czy przesadzam, czy postąpiłem słusznie. Uważam, że skoro powiedziałem im, że mam problem z ich wcześniejszym zachowaniem, to nie powinni przede mną tego ukrywać. W rezultacie straciłem 7 tysięcy na wyjazd i szczerze mówiąc, uważam, że skoro nie byli ze mną szczerzy, to nie powinienem ponosić kosztów ich decyzji. Wydaje mi się, że powinni zwrócić mi pieniądze za bilety – zwłaszcza że ja byłem wobec nich szczery i jasno powiedziałem, że mam z tym problem.

#podroze #pytaniedoeksperta

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer

Czy waszym zdaniem...

• Zrobiłem dobrze 24.0% (68)
  • Zrobiłem dobrze + powinni mi oddać za bilety 17.3% (49)
  • Przesadzam, mogłem jechać 58.7% (166)

Oddanych głosów: 283

• 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 23
@mirko_anonim okej mordo okłamali cię ale to nie jest też żaden powód żeby ci oddawać 7 tysięcy. Sam wyczułeś że coś się święci i i sam sobie zrobiles takie coś. Moim zdaniem mogłeś już pojechać i mieć na nich w------e nawet dla fabuły po prostu. No bo jednak to nie są małe pieniądze ,wolne też musiałeś wziąć itp. ja uważam że to tylko i wyłącznie twoja decyzja że nie pojechałeś więc
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: w USA mieli by cie gdzieś, bo jedno wpatrzone w drugie i odwrotnie, dobrze zrobiłeś, znam to jak mimo że nic nie czujesz do jednej osoby, wkurza cie całościowe zachowanie i och i ach. Szkoda nerwów, zorganizuj sobie nową ekipe a tą zostaw, oni przez kolejne miesiące będą sie obściskiwać etc.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: no trochę bez przesady, jak to się mówi ufaj swojej intuicji. Mogłeś jechać solo przecież, albo z nimi tylko się przemieszczać, jeśli chodzi o koszty i w------e ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
  • 3
@mirko_anonim: poza tym, że Cię okłamała co do relacji ogólnie nic takiego się nie stało. Może faktycznie nie wiedzieli jak Ci to powiedzieć i dlatego tak. Ale ogólnie to standard, tak kończy 99% singielskich paczek. No i to, że dziewczyna na początku mówi, że się facet nie podoba, że nic z tego nie będzie itp. a później się okazuje, że są razem to też bardzo częsty przypadek. Musisz się pogodzić
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jeśli uprzedziłeś, że źle się z tym czujesz to cię oszukali. Nie ma innej odpowiedzi niż "zrobiłem dobrze". Inna kwestia to czy przesadzasz czy nie ale to nie nasza sprawa.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Dobrze zrobiłeś. Inaczej byłbyś 5. kołem u wozu, ale zwrotu za bilety od nich nie dostaniesz. No i znajdź sobie znajomych, którzy wiedzą jak się zachować w towarzystwie, a o tych dwóch zapomnij.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim jeśli to nie bait to jesteś naglupszym wykopkiem jakiego tu widziałem, a trochę tu już jestem. Zrezygnować z wyjazdu do USA i p-------ć 7k bo ktoś z kimś z rękę chodzi, jedno wielkie XD
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: zachowałeś się jak to się opisuje " na złość babci nie założe czapki i odmroże sobie uszy". Nie wiem, co chciałeś pokazać albo jaką nauczkę dałeś tej parze, ale mam wrażenie, że najbardziej "ukarałeś" siebie xD Po nich to spłynęło a ty jesteś 7k w plecy. Nikt ci nie kazał wracać. IMO możesz być na nich zły, ale żadnych podstaw do wołania hajsu nie widzę
  • Odpowiedz