Aktywne Wpisy

naganiaczherculesa +166
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

SystemHalted2_0 +65
Moment przejścia z Windows 11 na Fedorę był chyba najlepszą decyzją od bardzo dawna. Serio, jakby ktoś mi wcześniej powiedział, że system może nie walczyć ze mną tylko po prostu działać, to bym nie uwierzył. To dojrzały, szybki i elegancki system, który daje mi pełną kontrolę i nie próbuje na każdym kroku wciskać konta online, telemetrii, reklam ani asystentów z AI, których nikt nie prosił.
System wstaje błyskawicznie, nie mieli dyskiem w tle,
System wstaje błyskawicznie, nie mieli dyskiem w tle,
źródło: temp_file1560360692872629706
Pobierz

Mam pewien problem. Przez kilka lat miałem grupę znajomych, z którymi podróżowałem w różne miejsca. Z czasem ekipa się rozpadła i została tylko jedna koleżanka. Od razu zaznaczam, że nigdy nic do niej nie czułem – po prostu dobra znajoma. Na jeden z wyjazdów zaprosiliśmy jakiegoś przypadkowego gościa z internetu, który okazał się w porządku, ale pod koniec podróży zaczął mnie wypytywać, czy koleżanka jest wolna. Powiedziałem jej o tym, a ona zapewniła mnie, że nie jest nim zainteresowana. Kilka miesięcy później organizowaliśmy wyjazd do USA i ona znowu zaprosiła tego faceta. Na kilka tygodni przed podróżą wybraliśmy się we trójkę na krótki wypad do Szwecji i wtedy zaczęły się problemy. Koleżanka i ten gość zachowywali się, jakby byli na randce, kompletnie mnie ignorując, co było dla mnie bardzo przykre i bardzo się źle czułem na tym wyjeździe. Po powrocie porozmawiałem z nią i powiedziałem, że jeśli tak ma wyglądać wyjazd do USA, to zrezygnuję, zwłaszcza że wciąż mogłem dostać zwrot za bilety. Zapewniła mnie, że nic między nimi nie ma i była zaskoczona, że widziałem "coś więcej", ale obiecała, że z nim pogada. Minęły dwa tygodnie i nadszedł dzień wyjazdu do USA. Po drodze mieliśmy dłuższy przystanek w Londynie i tam wyczułem dziwną atmosferę. Zapytałem, o co chodzi, i wtedy powiedzieli mi, że są razem, ale "nie wiedzieli, jak mi to powiedzieć". Wkurzyłem się, bo wiedziałem, że będą zachowywać się jeszcze gorzej niż ostatnio, a poza tym zdenerwowało mnie, że mnie oszukali. Straciłem ochotę na wyjazd i kupiłem bilety powrotne do Polski i wróciłem. W efekcie straciłem około 7 tysięcy złotych.
Teraz się zastanawiam, czy przesadzam, czy postąpiłem słusznie. Uważam, że skoro powiedziałem im, że mam problem z ich wcześniejszym zachowaniem, to nie powinni przede mną tego ukrywać. W rezultacie straciłem 7 tysięcy na wyjazd i szczerze mówiąc, uważam, że skoro nie byli ze mną szczerzy, to nie powinienem ponosić kosztów ich decyzji. Wydaje mi się, że powinni zwrócić mi pieniądze za bilety – zwłaszcza że ja byłem wobec nich szczery i jasno powiedziałem, że mam z tym problem.
#podroze #pytaniedoeksperta
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer
Czy waszym zdaniem...
Widać ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)