Wpis z mikrobloga

@bugzer

najsmiesnziejsz jest to z w pismie swietym nie ma nic o zadnej spowiedzi a to tylko wymysl kościoła

Oczywiście poza fragmentem:

"Którym odpuścicie grzechy, są im odpuszczone, a którym zatrzymacie, są im zatrzymane"
  • Odpowiedz
@SoplicaTadeusz to katolicy zaklinają rzeczywistość twierdząc że coś co rytualnie spożywają jest faktycznie ludzkim ciałem. Gdyby traktować ich bez żadnej taryfy ulgowej to powinno się ich poddać leczeniu psychiatrycznemu, bo to już nosi znamiona obłąkania jakimi fikołkami mentalnymi by tego nie próbować tłumaczyć.
  • Odpowiedz
przeciez jesli postanawiali poprawe to tych grzechow powinni miec coraz mniej.

@SmugglerFan Jak postanowie, że od jutra nie pije, a w weekend się n-----e to znaczy że jestem abstynentem?
  • Odpowiedz
teraz możesz zebrać plusu od ludzi którzy do kościoła chodzą tylko na pogrzeby i śluby

@morgiel: ja nawet na tych nie bywam bo brzydzę się kościołem, tym bardziej plusik dla OPa
chrześcijanie to najwięksi hipokryci w społeczeństwie
Jak tak patrzę na swoje otoczenie to ludzie co niedziela na mszy i do komunii pewnie idą, ale jak tylko wyjdą to osrają dupę wszystkim których zauważą, cyklicznie odpieprzają takie rzeczy, że się
  • Odpowiedz
@SmugglerFan: @justkilling @SoplicaTadeusz

2024 a ci dalej dyskutują o spowiedzi i grzechu.

Podaję hasło: większość grzechów popełnianych to duperele, albo rzeczy zupełnie normalne. Grzechem jest np. masturbacja (czyli coś, co robi każdy zdrowy dzieciak w wieku tych ~16 lat. KAŻDY), zjedzenie szynki w piątek (xD czaicie, facet co nie je mięsa od soboty do czwartku, ale w piątek zje sobie szyneczkę grzeszy, ale ktoś wpieprzający szyneczkę od soboty
  • Odpowiedz
@SmugglerFan: Katolicyzm to pułapka. Od najmłodszych lat wpędzają ludzi w konflikt sumienia i z normalnych zachowań - np interesowanie się swoim cialem, masturbacja itd.. - robią grzechy przeciwko bożemu regulaminowi, którego pilnują kapłani. Wmawiaja chorobę by podawać "lekarstwo" W tej religii ma się wieczny "debet". Katolicyzm to jedna z najbardziej amoralnych i podstępnych religii
  • Odpowiedz
@Alcoholic_Desacrator

to katolicy zaklinają rzeczywistość twierdząc że coś co rytualnie spożywają jest faktycznie ludzkim ciałem. Gdyby traktować ich bez żadnej taryfy ulgowej to powinno się ich poddać leczeniu psychiatrycznemu, bo to już nosi znamiona obłąkania jakimi fikołkami mentalnymi by tego nie próbować tłumaczyć.

I znowu z jakiegoś powodu traktujesz katolików wyjątkowo. Ale dobrze, zagram w twoją grę i wymienię ci, kogo jeszcze należy wysłać do psychiatryka, bo "zaklinają rzeczywistość"
  • Odpowiedz
@SmugglerFan: Spowiedź to sakrament, który pomaga nam oczyszczać duszę i naprawiać relację z Bogiem. Chociaż staramy się unikać grzechów, jesteśmy tylko ludźmi i ciągle upadamy. Postanowienie poprawy to nie obietnica, że nigdy więcej nie zgrzeszymy, ale świadoma próba pracy nad sobą. Często grzeszymy w małych rzeczach, które trudno zauważyć, jak złe myśli czy zaniedbanie dobra. Spowiedź regularna pomaga nam stale wzrastać duchowo, przypomina o słabościach i motywuje do pracy nad
  • Odpowiedz