Wpis z mikrobloga

@SmugglerFan: poczytaj najzwyklejszy katechizm dla dzieciaków przygotowujących się do 1 komunii XD i zobacz opis 10 przykazań i jakie grzechy się ich tyczą
Według tego wcale nie jest tak łatwo nie grzeszyć bo grzechem jest wszystko w sumie
  • Odpowiedz
  • 0
@RudyZibi: jak sie jest patusem to moze tak.
robilem taki rachunek sumienia jak bylem dzieckiem i mialem tylko kilka rodzajow grzechow
co wiecej, z tych lekkich grzechow nawet nie trzeba sie spowiadac, bo sie zgładzają przy mszy
  • Odpowiedz
  • 0
@SmugglerFan: Każdy człowiek w oczach Boga jest grzesznikiem, mniejszym czy większym, ale grzesznikiem. Jeśli ktoś myśli o sobie, że jest bez grzechu ten sam siebie okłamuje.

@materazzi: kolejny bot ktory nie ogarnia ze da sie powstrzymac od przeklinania xdd
  • Odpowiedz
teraz możesz zebrać plusu od ludzi którzy do kościoła chodzą tylko na pogrzeby i śluby ale z jakiegoś powodu tak bardzo im te kościoły przeszkadzają że muszą srać się o nie pod każdym postem

@morgiel: jak przestaną to finansować z moich pieniędzy to przestanę się o te kościoły srac.
  • Odpowiedz
@SmugglerFan: A jak to jest, że ludzie popełniają te same błędy albo w ogóle błędy? Nie trzymają diety, przesadzają z alkoholem, odwalają po alkoholu, mają zaległości w wypełnianiu obowiązków, obgadują się?
  • Odpowiedz
  • 0
@SmugglerFan: A jak to jest, że ludzie popełniają te same błędy albo w ogóle błędy? Nie trzymają diety, przesadzają z alkoholem, odwalają po alkoholu, mają zaległości w wypełnianiu obowiązków, obgadują się?

@KawaJimmiego: widocznie powinni miec mocne postanowienie poprawy w tych problemach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@SmugglerFan: Na tej samej zasadzie co biegacz przed wystartowaniem w zawodach i ich wygraniu musi odbyć tysiące albo i dziesiątki tysięcy treningów. Chrześcijaństwo nie polega na nagłej zmianie a ciągłej zmianie na lepsze. W sumie na podobnej zasadzie jest oparty rozwój natury od ewolucji skończywszy na zmianach pór roku. Wszystko się zmienia powoli ale ciągle i chodzi o to by się zmieniało na lepsze.
  • Odpowiedz
@SmugglerFan: zawsze jak się spowiadałem za dzieciaka to była klasyka "brzydko mówiłem, oglądałem filmy dla dorosłych, nie słuchałem się rodziców" i te grzechy dalej się pojawiają no moze poza ostatnim ( ͡° ͜ʖ ͡°) kilka lat temu przed ślubem siostry na którym byłem świadkiem poszedłem do spowiedzi, i chciałem porozmawiać z księdzem o tym, ze jak działa Bóg i jeżeli istnieje to czemu pozwala na to
  • Odpowiedz