Aktywne Wpisy
Melkovva_ +6
Czy wg was zakup zmywarki jest możliwy do każdego mieszkania? I warty?
Rodzina 5 osób, garów dużo no i nie ma kiedy myć 🤷🏻♀️
Pytam bo bardzo o tym marzę, miałam w domu rodzinnym i w sumie na starym mieszkaniu już planowałam zakup.
Tutaj nie wiem czy się da zainstalować trochę w to wątpię bo nie bardzo jest miejsce ale na innym mieszkaniu w przyszłości bardzo bym chciała.
Wiecie, wstajecie rano i wyciągacie czysty kubek zamiast szarpać się i myć 🤷🏻♀️
Godzinka i wszystko po posiłku czyste �
Rodzina 5 osób, garów dużo no i nie ma kiedy myć 🤷🏻♀️
Pytam bo bardzo o tym marzę, miałam w domu rodzinnym i w sumie na starym mieszkaniu już planowałam zakup.
Tutaj nie wiem czy się da zainstalować trochę w to wątpię bo nie bardzo jest miejsce ale na innym mieszkaniu w przyszłości bardzo bym chciała.
Wiecie, wstajecie rano i wyciągacie czysty kubek zamiast szarpać się i myć 🤷🏻♀️
Godzinka i wszystko po posiłku czyste �
czy warto kupić zmywarkę?
- tak 93.0% (1671)
- nie 7.0% (126)
cybher2 +189
jak to mozliwe ze ludzie chodza do spowiedzi przez paredziesiat lat? przeciez jesli postanawiali poprawe to tych grzechow powinni miec coraz mniej. po tylu latach juz nie powinni miec w ogole grzechow.
#bekazkatoli #religia #katolicyzm #spowiedz #pytanie #chrzescijanstwo
Odbębniasz poczucie winy, bo masz wybaczone i wymazane gumką. Jesteś czysty i nieskazitelny jak po detoksie. Jest wiec mnóstwo miejsca na następne grzechy i tak w kółko. Bóg cie kocha a ludzie przecież popełniają grzechy bo są tylko ludźmi.
Nie ma ciągłości żadnej i nie ma postępu, wpadasz w spirale spitolenia.
Wierząc głęboko i będąc
@SmugglerFan: Nie chadzam, ale z tego co wiem to nie jest to jakieś super dziwne. Ludzie są kiepscy, leniwi, ulegają słabościom i stale mają jakieś niedociągnięcia. Dawniej za całą spowiedź robiła "spowiedź powszechna" (dalej się ją w kościele odmawia), ale dodano spowiedź uszną. Tak samo jak jogin wstaje rano i codziennie robi swoją praktykę, bywalec siłowni chadza co parę dni, żeby utrzymać
"Zmniejszyć" być może się udaje, co nie znaczy że całkowicie wyeliminować
Imo chodzi o szczerą chęć poprawy, a to jak wyjdzie to już sprawa drugorzędna. Inną sprawą jest też to, że większość katoli idzie do spowiedzi klepnąć formułkę, a nie faktycznie coś przemyśleć
No więc po pierwsze to, że ktoś chodzi do spowiedzi całe życie to nie oznacza, że się nie poprawia. Tego nie wiesz i się nie dowiesz jeśli sam zainteresowany ci tego nie powie.
Po drugie katolicy to nie jest grupa jakichś kosmitów tylko są to normalni ludzie z całego przekroju społeczeństwa. Nigdy nie miałeś