Aktywne Wpisy

Michal_Spira +58
no i to jest powód, dla którego jest mało dzieci, a nie jakiś k---a brak mieszkań
#heheszki #smiesznypiesek #nieruchomosci
#heheszki #smiesznypiesek #nieruchomosci
źródło: image
PobierzNiestety zawiodłem was i nie zostałem zwolniony. Żeby nie było że troluję to wczoraj na serio wkręciłem sobie że zostanę zwolniony.
Wczoraj wiele przypadkowych rzeczy się wydarzyło które mi mówiły że już dłużej nie będę tutaj pracował. Nawet Bill Gates zaczął prześladować mi Teams, nie mogłem się zalogować i myślałem że moje konto AD zostało zablokowane. Później okazało się że MS ma globalną awarię. W sumie szybko pogodziłem się ze zwolnieniem bo
Wczoraj wiele przypadkowych rzeczy się wydarzyło które mi mówiły że już dłużej nie będę tutaj pracował. Nawet Bill Gates zaczął prześladować mi Teams, nie mogłem się zalogować i myślałem że moje konto AD zostało zablokowane. Później okazało się że MS ma globalną awarię. W sumie szybko pogodziłem się ze zwolnieniem bo

jak to mozliwe ze ludzie chodza do spowiedzi przez paredziesiat lat? przeciez jesli postanawiali poprawe to tych grzechow powinni miec coraz mniej. po tylu latach juz nie powinni miec w ogole grzechow.
#bekazkatoli #religia #katolicyzm #spowiedz #pytanie #chrzescijanstwo
źródło: 55afe05347c6f_o_original
PobierzWreszcie: grzechem przecież w rozumieniu Kościoła nie jest tylko zabijanie, krzywdzenie
poza tym smuggler z tej gazety cd action to debil
@morgiel: nie żeby religia była gdziekolwiek spójna, ale to postanowienie poprawy ewidentnie nie zdaje egzaminu ¯\(ツ)/¯
@SmugglerFan: wiara zakłada to, że człowiek jest istotą ułomną i zawsze będzie popełniał grzechy. Ważne jest natomiast żeby starać się żyć zgodnie z naukami i w razie popełnienia grzechu wyspowiadać się i żałować.
Uwierzy, zrozumieć i zostać przekonany to całkiem różne kwestie.
Można uwierzyć w Boga
Można zrozumieć, ze ktoś uważa się za boga.
Można przekonać zastraszając, ośmieszając lub przekupując bo jeśli robisz to samodzielnie to albo uwierzyłeś albo zrozumiałeś... ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
@morgiel: może z takiego, że kościół się ostro przyssał do budżetu, a księża są ponad prawem? Jakby wierni sami sobie te przybytki i duchownych finansowali + nie wpychali się z tym w przestrzeń publiczną (wszędzie krzyże, religia w szkołach, procesje, dzwony, prawo dostosowywane do religii, krytyka innych za życie wbrew religii
@morgiel: systemowe krycie pedofilii oraz bardzo aktywne polityczne angażowanie się w popieranie antydemokratycznej partii złodziei, NO ALE HALO ZASTANÓWMY SIĘ CZEMU LUDZIE TAK NIE LUBIĄ KOŚCIELNIAKÓW
o prorosyjskosci aktualnego papaja już nie wspominam
@morgiel: zawsze się sra na każdą sektę.
Pozdrawiam rybke
@SmugglerFan: to jest bardzo proste, masz przykazanie "przynajmniej raz w roku przystąpić do sakramentu pokuty", no więc będąc katolikiem jesteś zobowiązany do popełnienia przynajmniej jednego grzechu w roku :)
R---------a mnie, że czasem katole dopierdoalają się do mnie, że obchodzimi "Wigilię" (a w zasadzie świąteczne spotkanie z rodziną i prezentami). Robimy to, bo częśc rodziny jeszcze jest jeszcze niby wierząca a dzieci mają radochę z prezentów, a nam to wisi.
Na majówkę tez się spotykamy i nikt nie d--------a się, czy ktos jest za świetem pracy XDDDD
I niech będzie, niech nazwą to sobie obłudą XD
Problem w
Czyli wszyscy katolicy obiecują poprawę bogu. Wszyscy łącznie z Bogiem wiedzą, że tej poprawy nie będzie. Czyli zwyczajnie kłamią. I tak w kółko? XD Przecież to bezsensowny debilizm.
@voot: lol. chyba jeszcze to musi byc grzech ciezki, bo wlasnie przeczytalem ze niby te lekkie sa anulowane podczas mszy?
Bo powinny dawać przykład a jedyne co można zauważyć to hipokryzja. Bo jest schronieniem dla pedofili, bo ingeruje w sprawy kraju, bo próbuje wmawiać wszystkim jak mają żyć i co mają robić. Można wymieniać bez końca.
I tak, pójdę na pogrzeb do kościoła ale tylko ze względu na szacunek dla zmarłego. Równie dobrze mógłbym iść do meczetu jeśli miałbym
@text: Wigilia to nie jest wyłącznie święto katolickie, ja np. ubieram wtedy choinkę, a to jest rytuał pogański, więc katolicy pewnie nie ubierają ( ͡° ͜ʖ ͡°). Wspólne biesiady i obdarowywanie się prezentami to również tradycje pogańskie, więc wcale nie musisz się z niczego tłumaczyć. Dzisiejsze święta bożego narodzenia nie mają za dużo wspólnego