Wpis z mikrobloga

Wszyscy tak narzekają na Amice w internecie. Ja kupiłem 2 rzeczy od nich płytę i zmywarkę i jestem bardzo zadowolony. Obie rzeczy z linii studio, żeby mieć 5lat gwarancji. Dodatkowo mam też zmywarkę od bosha w podobnych pieniądzach i Amica w mojej krótkiej bo 4msc ocenie wygrywa. Zastanawiałem się też nad odkurzaczem i ostatecznie wybrałem #bosh i trochę żałuję bo nie jestem z niego zadowolony a w testach u klawitera Amica nie wypadła źle.

Moim zdaniem #amica robi ten błąd, że linia studio jest pod tą samą nazwą co ogólnie Amica. A w większości chyba oni robią głównie tani sprzęt przez co mają masę negatywnych komentarzy. To a propos spadków na tej spółce #gielda
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@korin_: ja po zakupie piekarnika i mikrofali od amici zrezygnowałem z pomysłu zaopatrywania się w ich akcje. Spadek jakości i cofnięcie w rozwoju w porównaniu do 20 letniego sprzętu amici w kuchni mojej mamy jest ogromny. A generalnie trzymam się zasady, że nie inwestuje w coś w co nie wierzę, więc amice sobie odpuściłem.
  • Odpowiedz
Spadek jakości i cofnięcie w rozwoju w porównaniu do 20 letniego sprzętu amici w kuchni mojej mamy jest ogromny.

@krajzega: zaskocze cię, ale z większością producentów tak jest xD
  • Odpowiedz
żeby mieć 5lat gwarancji

@korin_: zawołaj kiedyś, jak będziesz próbować z tej gwarancji Amica skorzystać ( ͡° ͜ʖ ͡° )*:
  • Odpowiedz
@widmo82: chłopie, ale u innych producentów jak kupuję sprzęt z tej samej linii to on przynajmniej jest dopasowany kolorystycznie, a u amici front piekarnika ma inny odcień bieli niż front kuchenki mikrofalowej, a sama kuchenka ma inny odcień bieli na drzwiczkach i na reszcie obudowy. Więc mam biały sprzęt z amici, który łącznie jest w 3 różnych odcieniach. Znajomi mówili żebym wybrał coś innego, ale ja chciałem wspierać polski biznes...
  • Odpowiedz
@korin_ płyta spoko, mam od 6 lat i działa, zmywarka zdechła miesiąc po zakończeniu gwarancji, lodówka zdechła po roku więc udało mi się odzyskać kasę. Póki co piekarnik i okap dalej działają. Kupiłem Amice bo była promocja i kilka stówek oszczędziłem, ale drugi raz bym nie kupił. P.S. powodzenia przy naprawach w ramach gwarancji, każda usterka to miesiąc czekania na części
  • Odpowiedz
@korin_: Miałem piekarnik Amica, okazało się że jest źle złożony. Zgłoszenia gwarancyjnego nawet nie chceli przyjąć. Dopiero któreś pismo z kolei podziałało i technik przyjechał.
Miałem wrażenie że w tej firmie nikt niczego nie ogarnia, infolinia od reklamacji to byli jacyś kompletnie przypadkowi ludzie którzy nie mieli o niczym pojęcia. No i jeszcze błędy na produkcji, technik mówił że seriami te piekarniki poprawia bo są źle składane.

Coraz słabsza jakość
  • Odpowiedz
@korin_:

Zmywarka amica: po trzech latach wszystkie kosze zaczęły rdzewieć

Piekarnik amica: pokrętła na których nie wiadomo ile faktycznie stopni ustawia się na
  • Odpowiedz
i co robi technik? puka do drzwi, nawet nie wejdzie do mieszkania i bez narzędzi pierwsze o co pyta przez próg to "HURR DURR karta gwarancyjna proszę czy jest pieczątka elektryka"

@Catmmando: akurat to standardowa metoda wszystkich producentów.
  • Odpowiedz
  • 0
@RRybak: próbowałem przyszła delikatnie pęknięta obudowa. Nawet minęło więcej niż 14dni po prostu płyta leżała w pudełku i wymienili całość bez problemu.

@Catmmando hymn a jaką płytę masz? Mój timer jest upośledzony ale nie aż tak jak odpisujesz. Po prostu słabo się ustawia czas i jak podniosę garnek to dźwięk ciągle gra ale wyłącza się po kilku piknięciach. Nie zwróciłem uwagi czy wyłącza pole.

Co to odrzucenia gwarancji z
  • Odpowiedz