Wpis z mikrobloga

ZazdroszczΔ™ wam ΕΌe jesteΕ›cie w stanie piΔ‡ te napoje zero πŸ˜” ja tych sΕ‚odzikΓ³w nie jestem w stanie zdzierΕΌyΔ‡, zostaje po nich na podniebieniu paskudny, mdΕ‚y posmak ktΓ³rego nie mogΔ™ siΔ™ pozbyΔ‡ przez wiele godzin. A co gorsza te napoje bez cukru sΔ… o wiele sΕ‚odsze niΕΌ odpowiedniki z cukrem.

#zdrowie #kuchnia
  • 117
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Kernwaffe czytaΕ‚eΕ› jakiekolwiek moje odpowiedzi? PisaΕ‚am ΕΌe pijΔ™ gΕ‚Γ³wnie wodΔ™, zioΕ‚a, sok marchwiowy i pomidorowy a raz w miesiΔ…cu przed okresem mam ochotΔ™ na sΕ‚odkie i wtedy kupuje zwykΕ‚Δ… colΔ™ z cukrem. Bo zero sΔ… ohydne.
  • Odpowiedz
@Alzena: ja też czuję nieprzyjemny posmak po napojach "zero", dlatego piję je rzadko lub wcale. Jakiś czas temu piłem energetyki WK DZIK i są moim zdaniem spoko w smaku, ale po pierwsze musi to być smak kwaskowaty (np. tropic), a po drugie musi być schłodzony. No i nie są to napoje całkiem "zero", bo mają 3kcal/100ml, czyli duża puszka 500ml ma 15kcal, ale dla mnie to tyle co nic. Pragnienie
  • Odpowiedz
@Alzena: to też zależy jakiego typu produkt ze słodzikiem, ja np. nie lubię coca coli light, ale pepsi max/zero sugar to mogę pić litrami XD ale ogólnie napoje zero mi smakują i to je wybieram albo wodę/herbatę/kawę
  • Odpowiedz
@Zerero nope, kiedyΕ› przez pΓ³Ε‚ roku siΔ™ zmuszaΕ‚em do odstwienia napoi sΕ‚odzonych cukrem i czas nic nie zmienia. CaΕ‚y czas jest posmak gorzkiego plastiku.
No i najwaΕΌniejsze, napΓ³j sΕ‚odzony sΕ‚odzikiem nie daje ΕΌadnego poczucia zaspokojenia pragnienia, a sam organizm mi reaguje tak jakbym go oszukaΕ‚. Daje coΕ› sΕ‚odkiego, a nie ma z tego ΕΌadnej energii.

I rykoszetem dostajΔ… soki ktΓ³re robiΔ… siΔ™ obrzydliwie sΕ‚odkie.
  • Odpowiedz
@Alzena: każdy kto potrafi wyczuć coś więcej niż słodkie i gorzkie to wyczuje jak niesmaczne są słodziki, i jak dużo słodsze niż zwykły cukier. Również nie piję bo nie są po prostu nie smacznie
  • Odpowiedz
@Alzena: najgorzej że przez tych otyłych przygłupów co piją to jak wodę wprowadza się różne podatki cukrowe i coraz ciężej dostać normalne napoje z cukrem. Nie wiem jak w PL ale w UK została tylko coca cola, cała reszta ma słodziki.
  • Odpowiedz
A co gorsza te napoje bez cukru sΔ… o wiele sΕ‚odsze niΕΌ odpowiedniki z cukrem.

@Alzena: Ponieważ do napojów z cukrem dodawane są dodatki, które mają tą słodycz chociaż częściowo zabić. Gdyby to smakowało na tyle cukru, ile tam jest to byś piła tylko wodę poświęconą z Częstochowy.
  • Odpowiedz