Sympatyczny powolny #bikepacking, więcej zwiedzania niż pedałowania ¯(ツ)/¯ Dwie nocki w namiocie nad Biebrzą i jedna w hotelu, trasa Białystok-Augustów-Grajewo-Ostrołęka.
139 - Na start objazd kilku białostockich murali, ogólnie lubię murale i dużo ich było podczas tej wyprawy, zwłaszcza że odwiedziłem wioskę Sitawka, która słynie z wielu klimatycznych deskali. Główne cele na ten dzień to Wasilków i Korycin, był też m.in. Rezerwat Krzemianka, czy odhaczenie gminy Janów.
133 - Objazd Augustowa i Rajgrodu
95 - Poranek eksploracja dawnego zakładu chemicznego w Prostkach i dalej objazd samej miejscowości. Druga część dnia to długie szczegółowe zwiedzanie Grajewa, włącznie z wizytą w muzeum mleka ;)
141 - Powrót wzdłuż Biebrzy, odbitka na Łomżę i na pociąg do Ostrołęki. Główny cel gmina Radziłów.
Poranek eksploracja dawnego zakładu chemicznego w Prostkach
Miejsce owiane mgiełką tajemnicy, do lat 90-tych XX w. było głęboko utajnione i niedostępne dla osób postronnych. Teren wytwórni obejmował obszar ok. 370 hektarów, znajduje się tu 37 magazynów, rampy przeładunkowe, budynki pomocnicze, remiza strażacka. Mówi się że produkowana była tu bron chemiczna, choć bardziej prawdopodobna wersja, że to była po prostu fabryka amunicji i materiałów wybuchowych na potrzeby wojska.
@Zwiedzam Pod dystansem u góry w głównym wpisie są linki do stravy dla poszczególnych dni, tam można ściągać gpxa. Jak nie masz konta, to daj znać, wyśle bezpośrednio wieczorem.
Sympatyczny powolny #bikepacking, więcej zwiedzania niż pedałowania ¯(ツ)/¯ Dwie nocki w namiocie nad Biebrzą i jedna w hotelu, trasa Białystok-Augustów-Grajewo-Ostrołęka.
139 - Na start objazd kilku białostockich murali, ogólnie lubię murale i dużo ich było podczas tej wyprawy, zwłaszcza że odwiedziłem wioskę Sitawka, która słynie z wielu klimatycznych deskali. Główne cele na ten dzień to Wasilków i Korycin, był też m.in. Rezerwat Krzemianka, czy odhaczenie gminy Janów.
133 - Objazd Augustowa i Rajgrodu
95 - Poranek eksploracja dawnego zakładu chemicznego w Prostkach i dalej objazd samej miejscowości. Druga część dnia to długie szczegółowe zwiedzanie Grajewa, włącznie z wizytą w muzeum mleka ;)
141 - Powrót wzdłuż Biebrzy, odbitka na Łomżę i na pociąg do Ostrołęki. Główny cel gmina Radziłów.
#rowerowyrownik #rower #gravel #100km #podrozujzwykopem
Skrypt | Statystyki
źródło: z7
Pobierzźródło: z8
Pobierzźródło: 1
Pobierzźródło: z6
PobierzPo wizycie to Wasilków będzie mi się kojarzył teraz głównie z wypasionym cmentarzem i lasem krzyży ;)
źródło: z33
PobierzDół to obiad Ser Koryciński w Korycinie ¯\(ツ)/¯ Kupiłem sobie prosto z gospodarstwa
źródło: z5
Pobierzźródło: z4
Pobierzźródło: z99
PobierzMiejsce owiane mgiełką tajemnicy, do lat 90-tych XX w. było głęboko utajnione i niedostępne dla osób postronnych. Teren wytwórni obejmował obszar ok. 370 hektarów, znajduje się tu 37 magazynów, rampy przeładunkowe, budynki pomocnicze, remiza strażacka. Mówi się że produkowana była tu bron chemiczna, choć bardziej prawdopodobna wersja, że to była po prostu fabryka amunicji i materiałów wybuchowych na potrzeby wojska.
źródło: z11
Pobierzźródło: z1333
Pobierzźródło: z15
Pobierz