Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Geny to jest wszystko. Niby oczywistość, ale często mnie to szokuje. Ale nawet nie tyle w ocenianiu ładny-brzydki (bo to subiektywne), co samego oceniania wieku. Mężczyzn np. postarzają zakola i łysina - 30-latek więc niekiedy wygląda jak 50-cio latek tylko z tego powodu, a może być wysportowany, prowadzić najzdrowszy możliwy tryb życia, a nie może się już wizualnie odmłodzic. Ale tak samo jest też z kobietami. Spotykałem się kiedyś z dziewczyną, która miała 35 lat, a wyglądała na 25. Ja wówczas nawet nie byłem świadomy, że tak młodo wygląda, ale z perspektywy czasu widzę jak wyglądają moje znajome w tym wieku, no i jednak różnica jest bardzo duża. Można też podpatrzyć na #tinder szybko jak duży jest rozstrzał postrzegania wieku w ramach konkretnego rocznika.

Albo moja znajoma ok. 45 lat wrzuciła zdjęcia z jakiegoś spotkania klasowego po latach. No i jej koleżanki takie już trochę Grażynki, a ona jak ich córka, albo młodsza siostra. Ja wiem, że kwestia stylu życia, dbania o siebie, kosmetyków itp, ale no bez przesady, bo jednak genów się nie przeskoczy. Ostatnio spotkałem jakąś dziewczynę i tak w myślach szacuję, że pewnie ma 27-32 lata. Okazuje się, że 42. Nie napisałem nic odkrywczego, ale naprawdę za każdym razem mnie to dziwi, gdy ta różnica jest AŻ TAK duża, zarówno jeśli chodzi i młodszy, jak i starszy wygląd względem realnego. Właściwie to norma, że spotykam teraz jakąś osobę i mogę zarówno strzelić, że ma 25 lat, jak i 42 i obie tezy do obrony.

#wiek #geny #zdrowie #wyglad #pielegnacja #rozowepaski #niebieskiepaski #lysienie

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: A co za problem zarobić i sobie zrobić przeszczep włosów? To prawda, że genetyczne aspekty odgrywają sporo rolę, ale widziałem przypadki gdzie nawet bracia wyglądają różnie, pod względem stylu życia, sportu, diety i dbania o siebie.
  • Odpowiedz
@wedkarz93: Przeszczep jest bardzo kosztowny, a efekty niepewne. Plus to tylko jeden z aspektów, a nie wszystkie cechy starości da się cofnąć, co najwyżej wstrzymać czasowo. Ponadto nawet po przeszczepie włosy wypadają wielu osobom - nawet to, czy przeszczep sie przyjmie to kwestia genów. Ważne Rooney miał ich wiele, kasy tez miał jak lodu, a nic nie zdziałał
  • Odpowiedz
@GoddamnElectric: No właśnie, dlatego wśród ludzi bogatych, nie ma ludzi brzydkich i trzeba się skupić na zarabianiu siana, jeżeli komuś przeszkadza ów wygląd. Rooney prowadzi ultra niesportowe życie i wyjątkowo się zaniedbał z własnego wyboru.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
cierpliwy-widz-79: Genów się nie przeskoczy, ale średnie geny też będą długo dobrze wyglądać jak będziesz miał:
1. kapelusz
2. okulary przeciwsłoneczne
3. krem przeciwsłoneczny
4. krem nawilżający
  • Odpowiedz
@wedkarz93: Jeśli chodzi o tusze, to jest tak jak mówisz, ale to, że nowowszczepione włosy wypadły szybko, to nie kwestia trybu życia. Tzn. w jakims procencie też, ale jednak kluczowe są predyspozycje biologiczne. Duża część osób, o ile nie wszyscy, po przeszczepie muszą do końca życia zażywać leki. A one nie na każdego działają (ale zazwyczaj takim osobom się w ogóle nie robi przeszczepów).

Nawiasem mówiąc np. w 2011 mial
GoddamnElectric - @wedkarz93: Jeśli chodzi o tusze, to jest tak jak mówisz, ale to, ż...

źródło: 1284

Pobierz
  • Odpowiedz
Go akurat osobiście nie poznałem, ale mam kumpli co sobie zrobili przeszczep i u wszystkich wygląda to najmniej poprawnie, a najczęściej właśnie bardzo dobrze, ale faktycznie są pewnie przypadki sporo gorsze.

Tak czy inaczej nawet jak z włosami nic nie zrobisz, to możesz wyglądać nie jak Rooney, a Jason Statham co posiadają podobne predyspozycje genetyczne, ale ten drugi się tak nie zaniedbał. ;)
  • Odpowiedz