Wpis z mikrobloga

Pracodawca chce, żebym podpisał aneks do mojej umowy w aneksie jest zatrudnienie na zupełnie inne stanowisko niż obecnie mam. W obowiązkach jest mix moich obecnych obowiązków, ale też inne nowe o których nie mam wiedzy. Co ciekawe na tej umowie jest data zawarcia umowy sprzed ponad trzech miesięcy. Podobno jest to potrzebne do jakiegoś przetargu. Niezbyt chce to podpisywać, nie wiem czy to może mi nie sprawić w przyszłości problemów. Co o tym sądzicie? Gdybym się zwolnił za jakiś czas to nie chciałbym na CV tego stanowiska xD
#pracbaza #pracait
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@liv_ i jeszcze w weekend do mnie wydzwaniają, bo potrzebują na już xD eh chyba napisze maila, że nie wiem o co biega, w aneksie nieprawdziwe informacje i wycisze ten telefon do poniedziałku
  • Odpowiedz
@cohh: gość chce zgarnąć dofinansowanie z Unii na jakiś projekt i pewnie ma w wymaganiach do dofinansowania posiadanie człowieka z określonymi umiejętnościami który coś tam będzie robił. Jest szansa że nawet na oczy tego projektu nie zobaczysz, ale papierki będą się zgadzać więc dostanie dofinansowaniem.

Been there, than that.
  • Odpowiedz
@cohh: a co to za różnica co tam jest. Pójdziesz gdzieś indziej do roboty, pogadasz o tym co robiłeś i tyle. Ty piszesz sobie cv, a nie pracodawca.
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Hmrogrz @Qullion Osoba z tym stanowiskiem nie dawno się zwolniła, nie jest tak, że jak to podpiszę to mogą ode mnie wymagać pełnienia tych obowiązków? Nie czuję się dobrze z podpisaniem tego ;/
  • Odpowiedz
@cohh: to mówisz, że nie znasz się na tym i tyle. Gadaj z tymi ludźmi, ja nie wiem jak to funkcjonuje, że ty pytasz się co sądzimy o tym. Niech ci powiedzą, wytłumaczą, dadzą kasę.
Ich spawa czy chcą mieć pracownika czy szukać kolejnego. Mi jakby kazali coś robić co nie umiem to by sami robili wszystko.
  • Odpowiedz
@cohh: mogą od Ciebie wymagać jak podpiszesz, ale jak są świadomi że nie umiesz to Ci dadzą czas na naukę i wdrożenie. Ty za to zdobędziesz nowe umiejętności. Jak wiedzą że się na tym nie znasz, a chcą Ci to dać to pewnie zapewnią Ci jakaś pomoc. Dopytaj, może to jakiś rozwój zawsze.
  • Odpowiedz