Wpis z mikrobloga

Pierwszy raz się spotkałem że trzeba rejestrować czas pracy. W sensie każde spotkanie czy czas z taskiem.

W sumie trochę p--------o ale wiadomo.robisz co masz zrobić dodajesz 50pracy czasu który poświęciłeś nad tym i pilnować tego trzeba żeby nie robić za szybko i można spokojnie pracować ale nie ukrywam że 1 raz się a czymś takim spotkałem

Dodam.ze żałuję że odrzucałem pracę hybrydowe
Straszą na interview tylko ludzi że 2 razy w tyg przez co odrzucałem fajne oferty aczkolwiek w praktykę raz na 2 tyg czy msc trzeba pojechać do firmy

Z rzeczy co mnie w-------ą to czas na taska jest określany przez nie wiem kogo... Wydaje mi się że ja to robię to ja to ustalam. Oraz lipa.bo większość stron w robocie jak wykop czy geforcenow ew chatugpt jest poblokowwnych...

#programowanie #programista25k #pracbaza #zalesie #kiciochpyta #informatyka #korposwiat
#justjoinit #praca #pracawit #pracait #programowanie #ciekawostki #pytanie #programista15k
elozapiekanka - Pierwszy raz się spotkałem że trzeba rejestrować czas pracy. W sensie...

źródło: 800px-Java_programming_language_logo.svg

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@elozapiekanka: ja trackuję w 2 osobnych toolach (w jednym per task w jednym per projekt) i dodatkowo w excelu na koniec miesiąca. To pierwszy taki przypadek, w każdej poprzedniej firmie w piątek wpisywało się 8 8 8 8 8 i elo.
  • Odpowiedz
@elozapiekanka: niestety od ponad dwóch lat pracuję w takim systemie. Każdy task, każdy rodzaj spotkania jest rozpisywany z dokładnością do 15 minut. W---------e. Ale przynajmniej praca zdalna. Software house.
  • Odpowiedz
niestety od ponad dwóch lat pracuję w takim systemie. Każdy task, każdy rodzaj spotkania jest rozpisywany z dokładnością do 15 minut.

@Aeterno: Rozpisywanie wszystkiego z dokładnością do 15 min w sali miesiąca da te 15 min wpisywania. Mam nadzieję, że macie to uwzględnione.
  • Odpowiedz
@elozapiekanka: ciekaw bylem na ile ten redflag okaze sie prawdą :) z drugeij strony ciekawe na ile ludzie weryfikują to co wpisujesz. Bo mogą kazać i sprawdzać świeżaka, a za 3 mc będą mieli w------e, byle nie było "dziury" w tabelce.
W dwóch firmach miałem rozpisywanie (do pół godziny) i w obydwóch nikt nigdy nie zwrócił mi uwagi, że coś jest za dużo albo źle.
  • Odpowiedz
@elozapiekanka: e spotkałem się z czyms takim w kilku firmach, ale to jest pic na wodę fotomontaż. Jak wypiszesz, ze zajmowałeś sie czymś 2 godziny, a w trakcie ktoś przyszedł po pomoc w innej sprawie itp. To jest wszystko uznaniowe, dodatkowo najmniejsze przedziały które można było wprowadzac to kwadranse, a półgodzinne to standard więc robisz coś w 10 minut i masz 20 minut wolnego (bo takie zadania też się przecież
  • Odpowiedz