Aktywne Wpisy
ATAT-2 +47
Nic lepszego juz dzisiaj nie zobaczycie. Okazja dla fanow ogrodnictwa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zdjecie w komentarzu
#mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie #patodeweloperka #heheszki #budujzwykopem #ogrodnictwo
Zdjecie w komentarzu
#mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie #patodeweloperka #heheszki #budujzwykopem #ogrodnictwo
źródło: 1000015728
Pobierz
✨️ Pierwszy motocykl po zdaniu prawka – co wybrać? Ⓘ
Hej Mirki. Po zdaniu prawka pod koniec zeszłego sezonu, szukam pierwszego Moto. W związku z tym, chciałem się doradzić. Przeznaczenie na dojazdy do pracy, weekendowe wypady z plecaczkiem + jakiś zjazd z asfaltu ( ͡° ͜ʖ ͡°) Wstępnie upatrzyłem sobie nowego trampka, w sumie od zawsze mi się podobały ;) Czy to dobry wybór ? Ktoś ma i może doradzić? Ewentualnie coś
Hej Mirki. Po zdaniu prawka pod koniec zeszłego sezonu, szukam pierwszego Moto. W związku z tym, chciałem się doradzić. Przeznaczenie na dojazdy do pracy, weekendowe wypady z plecaczkiem + jakiś zjazd z asfaltu ( ͡° ͜ʖ ͡°) Wstępnie upatrzyłem sobie nowego trampka, w sumie od zawsze mi się podobały ;) Czy to dobry wybór ? Ktoś ma i może doradzić? Ewentualnie coś

https://kobieta.onet.pl/wiadomosci/millenialsi-zarabiaja-30-tys-miesiecznie-nie-odkladamy-bo-nie-ma-z-czego/w8fnb96?utm_term=autor_11&utm_source=dlvr&utm_medium=social&utm_campaign=FB_onetstylzycia
Czy dla Polaków betonowe złoto to jedyna forma inwestycji? Nawet jakaś durna socjolozka, twierdzi że odkładając 2k na miesiąc to życie biedaka nas czeka. A przy zarobkach rzędu 20-30k nie wierzę że tyle się nie da zaoszczędzić. W jakiegoś Etfa inwestujac to po 10 latach 500k można by mieć, a w artykule twierdzą ze całe życie na mieszkanie nie odloza.
Chociaż tacy ludzie to chyba mając i 50k by wydawali na bieżąco. Wtedy już nie byłby Passat z salonu tylko mercedes. Na 70-100m wtedy też już wstyd mieszkać.
Z innej beczki, to na co ludzie potrafią wydać pieniądze to jest nie pojęte.
Mając 16 lat przeczytałem książkę "Bogaty ojciec bogaty syn" Kyosakiego czy jakoś
@Hfishman1: z jednej strony nie ma kasy, której się nie da przepuścić, z drugiej - wyjdź z bańki, nie wierz onetowi.
Tu masz bańkę z drugiej
@OsSikorskiego: To nie zarabia na etacie, bo ci etatowiec wysokoopłacany nie powie jednoznacznie, ile ma netto na miesiąc. Próg podatkowy się kłania.
A jeżeli ktoś wyciąga to z JDG, to są dwie
@Filipterka25: ale zobacz, że w cytowanym artykule jest:
@OsSikorskiego: A potem się okazuje, że to brutto:
@OsSikorskiego
@Filipterka25: mam trójkę dzieci i nie zgadzam się z powyższą tezą. Wiesz, ile kosztują zajęcia pozalekcyjne, świetlica, obiady, ubrania itd. to nie jest wcale czarna magia. I wydatków nieprzewidzianych przy dzieciach spokojnie można ograniczyć do 150-200 zł od dziecka na miesiąc