Aktywne Wpisy

Iudex +82
Mirki, co robić z mendami, które regularnie blokują mi wjazd do garażu?
tl;dr:
Mam garaż naziemny w centrum Wrocławia (ale nie ma tu strefy płatnego parkowania). Jest usytuowany na podwórku i notorycznie ktoś mi go zastawia "tylko na chwilę". Nie że jakiś sąsiad - przyjezdni. Frustrujące jest to okrutnie, nie jestem agresorem, ale naprawdę trochę tracę już siły czasem i jedyne co mam ochotę zrobić to zdemolować te samochody.
tl;dr:
Mam garaż naziemny w centrum Wrocławia (ale nie ma tu strefy płatnego parkowania). Jest usytuowany na podwórku i notorycznie ktoś mi go zastawia "tylko na chwilę". Nie że jakiś sąsiad - przyjezdni. Frustrujące jest to okrutnie, nie jestem agresorem, ale naprawdę trochę tracę już siły czasem i jedyne co mam ochotę zrobić to zdemolować te samochody.
źródło: upadek-1993
Pobierz
raizo777 +169
Oho, trzeba zniszczyć Rymanowskiego... Archetyp dziennikarza, bezstronny, dający wypowiedzieć się każdemu bez wyjątku. Jak on może komukolwiek wadzić? I to zdjęcie... Ha tfu na ten onet
#dziennikarstwo
#dziennikarstwo
źródło: 2025-11-03_092925
Pobierz

I tak, związki, w których oboje z partnerów umieją rozmawiać/dobrze się komunikują mają się lepiej i są trwalsze.
I nawet jak są na to badania to jak pomierzono że partnerzy umieją rozmawiać albo nie?
Pokażesz kobiecie słabość = over.
koleżanka @alafka opowiada społeczne bajeczki o rozmowie i ma nawet gotowy cope - jak nie idzie to nie potrafisz rozmawiać xD
Czyli stary jak nie zgadzasz się z jej opinią to znaczy że nie umiesz rozmawiać xD
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
Oczywiście mogłaby być wspierająca i bez tego gadania, ale to zawsze mogłoby być trudniejsze z zaskoczenia - albo i wredna nawet po pogadaniu, że jestem prawiczkiem.
Także sama rozmowa to jeszcze nie wszystko - istotne z kim rozmawiasz ( ͡° ͜
Z kim Ty jesteś? I czy na prawdę chcesz być z kimś takim? Ja bym nie chciał.
Czyli stary jak nie zgadzasz się z jej opinią to znaczy że nie umiesz rozmawiać xD
@m_ney moim zdaniem to Ty uprawiasz cope wmawiając jej cope. I to jeszcze nadinterpretujesz złośliwie to co napisała. @alfka zwróciła tylko uwagę na bardzo ważną rzecz - że rozmawiać też trzeba umieć.
kulego, po prostu znam z autopsji ale i z doświadczenia moich znajomych pewien magiczny moment
Do tego momentu świetnie się z nią dogadywałem a po tym momencie już się nie dogadywaliśmy. Ja gadałem tak samo. Ale to ona miała boleca na boku. Ale niech będzie, pewnie nie zapweniałem jej odpowiedniej rozmowy. xD
@m_ney nie manipuluj. Kolejny raz złośliwie nadinterpretujesz. Nie powiedziałem tego ani nie uważam, żeby odpowiednia rozmowa była panaceum na wszystkie problemy w związku.
@mirko_anonim: No i to jest dobre przesłanie. Właśnie miałam o tym napisać, ale mnie ubiegłeś.
@alfka: Tylko tutaj nie wystarczy sama rozmowa, ale też (a może nawet bardziej) chęć zrozumienia i pewna doza empatii. A większość ludzi jest większymi czy mniejszymi egoistami. Ludzie generalnie lepiej reagują na emocje, które czują niż na racjonalne argumenty, dlatego te "gierki" w praktyce rzeczywiście często lepiej działają. Nawet na ludzi, którzy