✨️ Obserwuj #mirkoanonim Cześć kupiłem domenę gry z nazwą gry w domenie, ale z końcowką COM PL, która była dostępna. Coś na wzór tibia com pl , lub wordofwarcraft com pl
Tworzę sobie tam serwis, bez wykorzystywania logo, z zastrzeżeniem w stopce, że jest to jedynie serwis fandomowy gry i nawet odnośnikiem do oryginalnej strony.
Czy coś mi za to grozi? Oczywiscie nie będę czerpał z tego żadnych korzyści. Czy twórcy z Ameryki (bo z tamtąd są). Mogą podać mnie o odszkodowanie?
@mirko_anonim: rób backupy, nie wiem gdzie to trzymasz, ale najpierw zablokują, potem usuną, a później będziesz mógł sobie wyjaśniać. Co od hostingów podejrzewam najpierw dostana info, że coś nie tak jest. Ale np apple próbuje blokować, a przynajmniej się przygląda fanpejdżom czy stronom o jabłkach :)
Cześć kupiłem domenę gry z nazwą gry w domenie, ale z końcowką COM PL, która była dostępna. Coś na wzór tibia com pl , lub wordofwarcraft com pl
Tworzę sobie tam serwis, bez wykorzystywania logo, z zastrzeżeniem w stopce, że jest to jedynie serwis fandomowy gry i nawet odnośnikiem do oryginalnej strony.
Czy coś mi za to grozi? Oczywiscie nie będę czerpał z tego żadnych korzyści. Czy twórcy z Ameryki (bo z tamtąd są). Mogą podać mnie o odszkodowanie?
#informatyka #kiciochpyta #pomocy #gry #tibia #wordofwarcraft #prawnik #pytaniaprawne #prawo #pomocy #niebieskiepaski #informatyka #it #pc #konsole #domeny #hosting #programowanie
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
25 lat więzienia albo 100 zł grzywny