Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim mirku, brawo, ale stracisz zapał bo panstwo nie chce takich ludzi jak Ty. Wiem, bo sam zglaszam i ilosc pracy jaka trzeba w to wlozyc i klody jskie państwo rzuca pod nogi nie sa warte zachodu. Niestety, Ci co Cie wkurzaja sa tutaj górą
  • Odpowiedz
a nagranie jak ktoś jedzie z telefonem przy uchu jeśli będzie widać rejestrację wysyłam na policję.

@mirko_anonim: ostatnio miałem refleksję, że to jest p------e; jedzie sobie jakiś banan, wszystko najnowsze, łącznie z modelem telefonu i samochodem, ale będzie gadał z telefonem przy uchu, bo najwyraźniej nie chce mu się połączyć zestawu głośnomówiącego w aucie xD. Gorąco kibicuje wysyłaniu takich nagrań.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jest taki portal kmzp,bazujący na mapach geoportalu, dodajesz zgłoszenie, informacje, zdjęcia. Wiem że odpowiednie terytorialnie komendy policji mają obowiązek sprawdzać te zgłoszenia i reagować ponieważ dyspozycję przychodzą z góry. Mi pomogło w kilku miejscach gdzie kierowcy parkowali jak chcieli.
  • Odpowiedz
Żebyś się nie zdziwił. Policja ma w p-----e takie rzeczy i nawet jak im dasz niebudzące wątpliwości nagranie to zazwyczaj po 3 miesiącach umażają z powodu niewykrycia sprawcy. Z mojego doświadczenia ok. 3% wysłanych nagrań kończy się mandatem dla kierującego. Reszta to niewykrycie albo, uwaga ... pouczenie, a wysyłam tylko ciężkie przypadki wyprzedzania na przejściu dla pieszych czy przejazd na czerwonym. Psiarni nie zależy na mandatach wbrew obiegowej opinii, że mają ich
  • Odpowiedz
  • 1
@mirko_anonim nie wiem jak w Twoim miescie ale u mnie staż miejsca i policja powiedziała że zdjęcia nie jest podstawą do ukarania.
Nie mogą stwierdzić że ja jestem autorem nagrania/zdjecia, nie mogą tego zweryfikować itd.

Jedynie co to żeby dzwonić do nich i oni na miejscu mogą ukarać bo oni sami w sobie są swiadkami
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Stwierdzenie ze konfident to jakaś patologiczna terminologia. Dbasz o bezpieczeństwo nas wszystkich takim zachowaniem, nagrywaniem. Chwałą ci za to i oby tak dalej. Ilość psycholi morderców i maniaków na polskich drogach jest zatrważająca.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim prędkość to tylko jeden z problemów polskich kierowców, oczywiście najbardziej medialny ale oprócz tych co wymieniłeś to dodałbym brak płynności ruchu, hamowanie tam gdzie nie trzeba też jest niebezpieczne, albo ostre hamowanie żeby tylko przy samym manewrze włączyć kierunkowskaz.
  • Odpowiedz