@mirko_anonim kiedyś taki jeden mądraliński doniósł na mnie, że zaparkowalem mniej niż 10m od skrzyżowania. Było to na pograniczu tej odległości.
Dostałem wezwanie na policję, mandatu nie przyjąłem przez co donosiciel dostał wezwanie na policję jako świadek, a ze się nie pojawił to dostał karę 200zl. Wiec beka z typa xd
Sprawę umożono bo nie szło ustalić czy było te 10m czy nie ( ͡º͜ʖ͡º)
@Fredi_Kamionka_Gmina_Burzenin: Zależy na kogo trafisz bo jak będziesz na złotówy donosił (te prawilne co jeżdżą z 20 lat) to będziesz wzywany za każdym razem na świadka bo złotówy to najczęściej byli pracownicy służb mundurowych i strażnicy miejscy ich po prostu kryją.
Zależy na kogo trafisz bo jak będziesz na złotówy donosił (te prawilne co jeżdżą z 20 lat) to będziesz wzywany za każdym razem na świadka bo złotówy to najczęściej byli pracownicy służb mundurowych i strażnicy miejscy ich po prostu kryją.
@Satan_Was_a_Babyboomer: to chyba się szybko zmienia, bo coraz więcej taksówkarzy to imigranci co jeszcze nie znaleźli sobie lepszej pracy
@Fredi_Kamionka_Gmina_Burzenin: Tak ale nadal jest jakiś beton co zaczynał karierę w latach 2000 i do tej pory jeszcze jeżdżą (właśnie emerytowani policjanci czy wojskowi) i to z nimi sztamę trzyma SM w miastach. Sam zgłaszałem jednego barana który niejednokrotnie parkował na miejscu dla niepełnosprawnych albo po prostu na chodniku tak że się nie dało przejść i za każdym razem byłem wzywany jako świadek i za każdym razem próbowano mnie namówić
@Satan_Was_a_Babyboomer: czemu? większość takich spraw na na niczym się nie końcu, bo ciężko coś komuś udowodnić na jednej relacji świadka który jest w sytuacji w której oczywistym jest że jest wkurzony na SM. Gdyby jednak były silne dowody, lub bardzo dużo relacji świadków, mogłoby być inaczej.
@Fredi_Kamionka_Gmina_Burzenin: Ale co udowodnisz? Jedynie jak będziesz nagrywać to możesz coś ugrać. Ale jak usłyszysz tekst w stylu "Ja nie widzę tutaj niczego podejrzanego" etc. to nie powiążesz nagrania z danym zdarzeniem chyba że nagrasz strażnika jak odczytuje protokół.
@Satan_Was_a_Babyboomer: możesz nagrać. Ja też jak zgłaszałem coś na policję, specjalnie wysłałem zgłoszenie pocztą do prokuratury, żeby prokuratura zleciła to policji, przez co policja nie mogła mnie zniechęcać do składania zeznań. Trzeba taktycznie do tego podejść.
kiedyś taki jeden mądraliński doniósł na mnie, że zaparkowalem mniej niż 10m od skrzyżowania. Było to na pograniczu tej odległości
@toniemojekonto1: fajnie że jesteś dumny z tego że źle parkujesz, ograniczając widoczność i potencjalnie przyczyniasz się do statystyk śmierci na drogach
@mirko_anonim jeśli to Wawa to wzywać straży miejskiej nie ma sensu, bo przyjadą za tydzień, ale stro ka uprzejmiedonosze.net wszystko robi za ciebie i automatycznie wysyła foty na straż miejską. Polecam
Czy w czasach okazyjnych promocji, gdzie gry z najlepszej półki na takim steamie złapiesz za mniej niż stówkę albo istnienia platform pokroju Eneba albo G2a, łby szczycą się, że piracą gry?
Dostałem wezwanie na policję, mandatu nie przyjąłem przez co donosiciel dostał wezwanie na policję jako świadek, a ze się nie pojawił to dostał karę 200zl. Wiec beka z typa xd
Sprawę umożono bo nie szło ustalić czy było te 10m czy nie ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Satan_Was_a_Babyboomer: to chyba się szybko zmienia, bo coraz więcej taksówkarzy to imigranci co jeszcze nie znaleźli sobie lepszej pracy
Sam zgłaszałem jednego barana który niejednokrotnie parkował na miejscu dla niepełnosprawnych albo po prostu na chodniku tak że się nie dało przejść i za każdym razem byłem wzywany jako świadek i za każdym razem próbowano mnie namówić
@Satan_Was_a_Babyboomer: ciekawe czy jest jakaś instytucja nadzorująca SM której można by było zgłosić takie zachowanie
@toniemojekonto1: fajnie że jesteś dumny z tego że źle parkujesz, ograniczając widoczność i potencjalnie przyczyniasz się do statystyk śmierci na drogach
dzbanów tępić mandatami