✨️ Obserwuj #mirkoanonim Czy wiek 21 lat to nie jest już za późno na rozpoczynanie studiów dziennych, jakieś mam takie poczucie straconego czasu (straciłem 1,5 roku na jakiś śmieszny kierunek). Najgorzej to chyba jak widzę znajomych co wszystko mają do przodu na uczelniach. #studia
Anonim (nie OP): Moja koleżanka, z którą kończyłem doktorat, zrobiła licencjat z jakiejś filologii bliskowschodniej czy podobnego szitu. A potem stwierdziła, że to jednak mało przyszłościowe, zaczęła fizykę, skończyła magisterkę, skończyła doktorat i teraz robi postdoka zagranico i ma masę sukcesów. Więc muszę Cię zmartwić, ale jak zaczniesz studia w wieku 21 lat, to nawet ksywy "ojciec" na roku nie dostaniesz xD
@mirko_anonim: straconego czasu do czego? Głupie jest takie myślenie, o ile nie przeleżales tego czasu na kanapie, to zawsze coś z tego wyciągniesz (znajomości, wiedzę, doświadczenie, nowe miejsca.) nigdy nie jest za późno :) a jak Ci się chce, to już w ogóle "go for it".
@mirko_anonim: często im później tym lepiej. Ja zacząłem jakoś koło 30stki trudne studia na wymagajacej uczelni (popularna bo pracodwacy czekali na dyplom i od strzala w porozumieniu z uczelnią oferowali dobrze platne prace). Było nas 119 na pierwszym roku, dyplom uzyskalo 4, na pierwszym roku odpadło 30 a z każdym kolejnym semestrem nasza liczba drastycznie malala. Skończyli tylko Ci co mieli więcej jak 28 lat i pracowali, wszyscy mlodzi którzy
@mirko_anonim 21 lat to niestety już za późno, pozostało Ci pracować w januszexie do 65 roku życia za minimalną krajową. Ja już bym się zaczął za miejscem na cmentarzu rozglądać
jakie polskie słodycze/przysmaki mogę kupić ludziom, którzy nigdy nic polskiego nie jedli? myślałam nad kabanosami, polskimi ogórasami i kisielem, ale co jeszcze mogłabym kupić to nie wiem
Czy wiek 21 lat to nie jest już za późno na rozpoczynanie studiów dziennych, jakieś mam takie poczucie straconego czasu (straciłem 1,5 roku na jakiś śmieszny kierunek). Najgorzej to chyba jak widzę znajomych co wszystko mają do przodu na uczelniach. #studia
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
─────────