Wpis z mikrobloga

#mikrokoksy
Możecie polecić dobrego trenera online? Próbuje ułożyć plan treningowy i wydaje mi się, że im więcej czytam i słucham to mam co raz większy mętlik w głowie.
Będę również wdzięczny za polecenie dobrej literatury lub materiałów online.

Jakoś łatwiej mi było gdy po prostu trenowałem nie poznając wszystkich youtubowych ekspertów.
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@arek464 trener online średnio Ci pomoże, szczególnie jeśli jesteś początkującym. A korzystanie z „usług” lokalnych autorytetów tego tagu szczerze odradzam. Jeden pewnie będzie chciał napakować Cię sterydami, bo tak łatwiej, a drugi miesza fakty z bro science i udaje mądrego.
  • Odpowiedz
  • 0
@groman43: Do tej pory wydawało mi się że nie jestem początkującym, ale mogę zaliczyć się już do grona tych średniozaawansowanych. Niestety internet i mnogość wszelakich, różnych szkół, trochę mnie sprowadziła.
Planuje pracę na push pull 4 razy w tygodniu.
W internatach zalecają takie ilość ćwiczeń na jednej sesji treningowej, że zastanawiam się czy to ja robię źle ćwiczenia, czy po prostu autorzy wpisów zakładają że treningi ma trwać po 2h.
  • Odpowiedz
@arek464: no to po prostu się o---------z ( ͡º ͜ʖ͡º)
Wiadomo, że przy ciężkich seriach roboczych te solidne 3 minuty przerwy styknie, ale resztę robisz "na bieżąco" z przerwą na dołożenie ciężaru i wyrównanie oddechu.
  • Odpowiedz
@groman43 akurat kwestia sterydów jest zupełnie pieciorzedna w przypadku współpracy z @Lewusx . Jak się do niego zgłosiłem byłem na b----e. Jedyne co zrobił to zmienił dawkę i ilość hcg i ari. Od tamtej pory temat w ogole nie jest poruszany a współpraca dotyczy przede wszystkim treningu i diety. Nigdy nie uslyszalem od niego tekstu w stylu musisz wziac to lub tamto albo nawet sugestii żeby cos brać.

A jeżeli
  • Odpowiedz
@groman43: I po co tak gadasz? Nie masz pojęcia jak prowadzę, ja zdecydowanie częściej wybijam ludziom głupie pomysły z głowy niż zasugeruje że można podnieść dawkę czy coś dołożyć, a jeśli już zasugeruje to są ZAWODNICY, nie osoby trenujące półrekreacyjnie.
  • Odpowiedz
@groman43: sorry, nie doczytałem, chodziło mi o stacjonarny trening personalny. Głównie chodziło mi o zwracanie uwagi na poprawne wykonywanie ćwiczeń, żeby nie nabawić się kontuzji czy po prostu żeby były rezultaty dla konkretnych partii mięśni, to co zauważyłem to nowicjusze robią egolifting czy po prostu tak machają hantlami sztangami że po prostu nadwyrężają mięśnie czy tam co podovnego
  • Odpowiedz