Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: chlopie, znam ludzi co tak żyją, a długów maja na 10 baniek - tylko mają na to wywalone jaja.Ja jak nie oddam koledze z pracy 5zł za colce z żabki to mam wyrzut sumienia co sobie o mnie pomyśli.
  • Odpowiedz
Jestem sftrustrowany bo widzę masę bogatych dzieciaków, które mają to wszystko bez żadego wysiłku: fajny samochód, mieszkanie od rodziców. Tacy od razu korzystają z życia a nie tracą 3/4 życia na harówkę żeby przeżyć a to co uda ci się zarobić ponad dopiero na jakieś "luksusy" dla przeciętnego Polaka.

@mirko_anonim: to boli strasznie niestety
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:

Jestem sftrustrowany bo widzę masę bogatych dzieciaków, które mają to wszystko bez żadego wysiłku: fajny samochód, mieszkanie od rodziców.

To wszystko jednak masz szansę nadrobić, czy to ciężką pracą, czy fartem w inwestycjach, natomiast NIC nie zrobisz z faktem braku powodzenia u kobiet na skutek genetyki. Pomyśl sobie jaki to jest kompletny gwóźdź do trumny.
  • Odpowiedz
chlopie, znam ludzi co tak żyją, a długów maja na 10 baniek

@PedzacaGuma: Jak ktoś ma dług na 10 milionów to jest to na 99% dług pod nieruchomość firmową przeznaczony na rozwój firmy więc nic dziwnego, że tym się nie przejmują. Nic też dziwnego, że tak żyją jak taka firma standardowo będzie warta z 20-50 milionów i dawała im 100k zł nadwyżki miesięcznej ponad zobowiązania
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Przecież to co widzisz na tych instagramach to fikcja, nikt tak nie żyje. Większość tonie w długach, uzależnienia, złe relacje z rodziną i tak dalej. Zgadza się, na tysiące zdjęć i filmów znajdzie się ktoś, kto w jakiejś części będzie żył jak na tych rolkach. Nadal jednak, czy hedonistyczny styl życia sprawi, że będzie w pełni szczęśliwy? U sąsiada trawa ZAWSZE będzie bardziej zielona. Znajdź sobie jakieś fajne hobby,
  • Odpowiedz
Im jestem starszy tym bardziej jestem sfrustrowany i wkurzony życiem ale chyba dlatego, że powoli dociera do mnie że jednak nie będę miał życia jak na instagramie, chociaż mocno w to wierzyłem

@mirko_anonim: To jest zycie na pokaz. Sztuczne. I w dlugach.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Porównywanie się do innych to jest najgorsza głupota jaką można sobie zrobić ever. Poza tym jakbyś nagle dostał to wszystko czego tak innym zazdrościsz to odkryłbyś, że dalej Ci czegoś w życiu brakuje. Pomyśl o tym bo to nie bogactwa Ci brakuje.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Oj chłopie, żebyś ty poczytał relacje psychologów, z jakimi problemami do nich przychodzą dzieci bogatych rodziców. Nie mają celu w życiu bo wszystko już dostali od rodziców, ale i tak ich gonią na jakieś studia których nie chcą robić, bo nie może być wstydu w rodzinie. Mają zostać prawnikami i już. I cokolwiek nie osiągną to ludzie mówią że to wszystko dzięki bogatym rodzicom. Czują się więc nikim, rozpuszczonymi
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: smutne to co piszesz, ale jednak prawdziwe. Im dluzej zyje i im wiecej widze takich oskarkow i julek, ktore maja wszystko za nic, tym bardziej mi sie to zycie nie podoba i tym mniej sensu widze w nauce i rozwoju, bo wychodzi na to, ze jest to tylko szarpanie sie z zyciem, a nie zycie
  • Odpowiedz
Przecież to co widzisz na tych instagramach to fikcja, nikt tak nie żyje. Większość tonie w długach, uzależnienia, złe relacje z rodziną i tak dalej. Zgadza się, na tysiące zdjęć i filmów znajdzie się ktoś, kto w jakiejś części będzie żył jak na tych rolkach. Nadal jednak, czy hedonistyczny styl życia sprawi, że będzie w pełni szczęśliwy? U sąsiada trawa ZAWSZE będzie bardziej zielona. Znajdź sobie jakieś fajne hobby, prawdziwą pasję w
  • Odpowiedz
Po prostu jesteś niezadowolony ze swojego życia bo nie jesteś ani wybitnym specjalistą, ani nie spełniasz swoich marzeń zawodowych, ani prywatnych i dorabiasz ideologię do fikcji zza ekrany
  • Odpowiedz