Aktywne Wpisy

PanTuNieMieszkasz +288
Jestem strasznie przemęczony ale muszę pracować muszę robić nadgodziny, mama ma nawrót raka i inne choroby muszę jej pomóc, ona całe życie mi pomagała jak już martwy stary pijany nie dawał kasy i robiła na 3 roboty żebym miał co jeść. Kto może niech po prostu dobrze o mnie pomyśli i trzyma kciuki żebym miał siłę ogarnąć rzeczywistość i żebym kiedyś w końcu się wysypał. Dziękuję

bar125 +29
Już nie będzie Tomka na następnej pompie na indeksach. Pożegnanie Tomka z tagiem #gielda … Sześćdziesiąt wpisów: 30 wieszczących besse, 29 krach, 1 odbicie, tu też nie trafił, bo przyszły spadki. Kilkanaście lat przepowiadania krachu. Zwolennik 100-letniego długu austriackiego. Powtarzalność omijania hossy przez lata, przez dekadę. Coś niewiarygodnego! Co tydzień siadaliśmy, jak do telenoweli, żeby oglądać jego kreski na wykresach, których nie potrafiliśmy zrozumieć. Fenomen socjologiczny! Ileż rzeczy można było
źródło: 1000024045
Pobierz

Dla mnie ten cały Książulo jest kwintesencją polactwa xD Pójdzie taki do wykwintnej restauracji to się wkurza, że musi długo czekać. Potem dostaje zamówiony przez siebie rosół i narzeka, że słaby, a w ogóle to ostatnio jadł lepszy za 12zł w barze mlecznym xD
Na drugie danie zamówi oczywiście schaboszczaka z frytkami, na frytki ponarzeka że mrożonki, a schabowy był lepszy i 2x tańszy w barze mlecznym.
To jest jak z moimi rodzicami. Gdy biorę ich do restauracji, przeżywam istną gehennę, bo "a czemu to takie drogie", "a czemu musimy tak długo czekać", "kiedy kelner podejdzie z rachunkiem bo chcemy wyjść", "nie ma to jak domowe jedzenie".
Nie umieją się zachwycić atmosferą, wystrojem i w końcu jedzeniem, bo ich podniebienia lubią tylko rosół i schabowy, a w przypadku ksiazula jeszcze kebab.
Nic dziwnego że ma taką oglądalność bo takie polactwo potem patrzy "hehe pacz jacy głupi ci bogaci, płacą tyle w restauracji a Książulo mówi że lepsze jest w barze mlecznym"...
#ksiazulo #jedzenie #polska #polskiyoutube #zalesie #gorzkiezale #niebieskiepaski #rozowepaski
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
źródło: 392a5d5eb1cbc7229cd0064af903350a0c0cea2ad29ebafa3648ba74ddf29965
PobierzI tak, bogaci zdarzają się głupi, a szczególnie ci co
Ciebie nie stać? Oczywiście że stać. Nawet mimo tego, że te ceny p------o
Chłopaki oceniają głównie cenowo i smakowo i byli w np w Śląskiej Prohibicji, gdzie ceny są wysokie, ale mówili, że wszystko było pyszne, mimo, że ich główny target to fastfoodowe żarcie.
Przede wszystkim w Polsce jest patologia w restauracjach, gdzie 20 zł
@kidi1: jak interesuje cie tylko jedzenie to bar mleczny czeka.
@Cadfael: ale tanio, więc dobrze dla wykopka
Kwintesencją Polactwa jest zachwycanie się kawałkiem przesmażonego łososia z Makro i kolorową sałatką, ozdobioną jakimś sosem. Za 20 euro we Francji, czy we Włoszech mamy danie ze świeżymi owocami morza, więc wymagajmy chociaż od polskiej gastronomii, by w tej cenie dawano dobrej jakości mięso.
@mirko_anonim: Ale snobizm
źródło: temp_file7382054056112754583
Pobierz