Aktywne Wpisy
jbc_putina +245
ELITE PLUS
Nikt jeszcze nie zna [tylko dla wtajemniczonych i gotowych na sukces]
1. Plusujesz post
2. Plusujesz wszystkie komentarze
3. Dopisujesz swój komentarz
4. Reszta plusuje Twój komentarz
Nikt jeszcze nie zna [tylko dla wtajemniczonych i gotowych na sukces]
1. Plusujesz post
2. Plusujesz wszystkie komentarze
3. Dopisujesz swój komentarz
4. Reszta plusuje Twój komentarz
Kgdygryhy +347
#frajerzyzmlm
Gościu mi makaron na uszy nawija że zarabia kupę kasy po czym wysyła mi konto demo. 😀
Gościu mi makaron na uszy nawija że zarabia kupę kasy po czym wysyła mi konto demo. 😀
Dla mnie ten cały Książulo jest kwintesencją polactwa xD Pójdzie taki do wykwintnej restauracji to się wkurza, że musi długo czekać. Potem dostaje zamówiony przez siebie rosół i narzeka, że słaby, a w ogóle to ostatnio jadł lepszy za 12zł w barze mlecznym xD
Na drugie danie zamówi oczywiście schaboszczaka z frytkami, na frytki ponarzeka że mrożonki, a schabowy był lepszy i 2x tańszy w barze mlecznym.
To jest jak z moimi rodzicami. Gdy biorę ich do restauracji, przeżywam istną gehennę, bo "a czemu to takie drogie", "a czemu musimy tak długo czekać", "kiedy kelner podejdzie z rachunkiem bo chcemy wyjść", "nie ma to jak domowe jedzenie".
Nie umieją się zachwycić atmosferą, wystrojem i w końcu jedzeniem, bo ich podniebienia lubią tylko rosół i schabowy, a w przypadku ksiazula jeszcze kebab.
Nic dziwnego że ma taką oglądalność bo takie polactwo potem patrzy "hehe pacz jacy głupi ci bogaci, płacą tyle w restauracji a Książulo mówi że lepsze jest w barze mlecznym"...
#ksiazulo #jedzenie #polska #polskiyoutube #zalesie #gorzkiezale #niebieskiepaski #rozowepaski
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
I tak, bogaci zdarzają się głupi, a szczególnie ci co
1. Zdefinuj "wykwintą restaurację". Mówimy o restauracjach z gwiazdką Michelin prawda? Bo to że Książulo idzie do jakiegoś obsranego Sphinxa czy restauracji kobiety buddy nie oznacza że jest w wykwintnej restauracji, nikt nie będzie czekał godzinę na posiłek xD
Ciebie nie stać? Oczywiście że stać. Nawet mimo tego, że te ceny p------o
Nawet nie kończę czytać tego wysrywu nie warto.
Ja lubię i chwalę sobie jego opinie, bo są zbieżne z moimi. Może dzięki niemu coś się zmieni w polskim gastro i ludzie przestaną płacić w “ekskluzywnymch” restauracjach za g---o w papierku. Skończą się projekty i koncepty i będzie trzeba robić coś z miłością do jedzenia, a nie do pieniędzy.
Chłopaki oceniają głównie cenowo i smakowo i byli w np w Śląskiej Prohibicji, gdzie ceny są wysokie, ale mówili, że wszystko było pyszne, mimo, że ich główny target to fastfoodowe żarcie.
Przede wszystkim w Polsce jest patologia w restauracjach, gdzie 20 zł
@kidi1: jak interesuje cie tylko jedzenie to bar mleczny czeka.
@Cadfael: ale tanio, więc dobrze dla wykopka
Kwintesencją Polactwa jest zachwycanie się kawałkiem przesmażonego łososia z Makro i kolorową sałatką, ozdobioną jakimś sosem. Za 20 euro we Francji, czy we Włoszech mamy danie ze świeżymi owocami morza, więc wymagajmy chociaż od polskiej gastronomii, by w tej cenie dawano dobrej jakości mięso.
@mirko_anonim: Ale snobizm