Aktywne Wpisy
pafffel +1025
Leci dzień po dniu zima coraz bliżej. Rosołek z mamą #polskiedomy
Alzena +49
Zazdroszczę wam że jesteście w stanie pić te napoje zero 😔 ja tych słodzików nie jestem w stanie zdzierżyć, zostaje po nich na podniebieniu paskudny, mdły posmak którego nie mogę się pozbyć przez wiele godzin. A co gorsza te napoje bez cukru są o wiele słodsze niż odpowiedniki z cukrem.
#zdrowie #kuchnia
#zdrowie #kuchnia
Ile moglbym zyskac km/h zmieniajac rower na taki z cienszymi oponami oraz majac pedaly zatrzaskowe?
#rower #szosa #gravel #kolarstwo
@AndyMoor: 0 km/h ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jaki z tego morał? Trzeba swoje wyjeździć, aby coś ruszyło :)
Z drugiej strony ( ͡° ͜ʖ ͡°), liczy się również komfort fizyczny i psychiczny co z pewnością da Ci upgrade/nowy sprzęt i być może przybędzie więcej chęci do treningu.
Nie trzeba jeździć z pomiarem mocy, żeby robić progres. Na początek wystarczy pomiar tętna i miernik kadencji, a i to drugie nie jest jakoś bardzo konieczne, jeśli ktoś ma doświadczenie i wie, jaka jest dla niego optymalna.
@AndyMoor Nie patrz na średnią, poszukaj planów treningowych prostych w internecie, najpierw popracuj nad tzw. bazą, potem dorzuć interwały. Tak
Progres jest dzielony trochę na 2 części
Wytrzymałość - czyli zdolność organizmu do długotrwałego wysiłku w podstawowym obciążeniu w tętnie Z2-Z3 (Baza)
Siła - Maksymalna moc-możliwość długotrwałej jazdy z maksymalnym wysiłkiem (FTP)
-Wytrzymałość robisz długimi (70-90km) na początku jazdami w niskim tętnie Z2- max dolna granica Z3 lub częstymi 60-120 minut 2-4 razy w