Aktywne Wpisy
VaizardOmbre +34
Pierwszy raz od 2.5 roku zaczęło mi zależeć na relacji z nowo poznaną dziewczyną.
Po 4, w moim mniemaniu, udanych spotkaniach, prawie tygodniu ghostingu od ostatniej mojej wiadomości, odezwała się i…
#tinder #podrywajzwykopem
Po 4, w moim mniemaniu, udanych spotkaniach, prawie tygodniu ghostingu od ostatniej mojej wiadomości, odezwała się i…
#tinder #podrywajzwykopem
mickpl +736
Dziennikarz TVN24 zadał Glapie przydługie pytanie że kredyty som no drogie i co możemy z tym zrobić, jak zwiększyć dostępność.
Glapa pedzioł, że w Polsce jest bardzo silne lobby deweloperskie, które uniemożliwia masowe, tanie budownictwo państwowe.
A potem dodał, że zawsze byli przeciwni kredytom 2% i 0%, bo one nie zwiększają dostępności tylko bogacą się na nich deweloperzy.
#nieruchomosci
Glapa pedzioł, że w Polsce jest bardzo silne lobby deweloperskie, które uniemożliwia masowe, tanie budownictwo państwowe.
A potem dodał, że zawsze byli przeciwni kredytom 2% i 0%, bo one nie zwiększają dostępności tylko bogacą się na nich deweloperzy.
#nieruchomosci
Imho do sklepów wielkopowierzchniowych powinien z buta wjechać jakiś UOKiK, bo nikt mi nie wmówi, że sytuacja w której sklepowi regularnie opłaca się sprzedać koszyk produktów za 1/3 taniej nie jest zmową cenową, czy nieuczciwymi praktykami wymierzoną w konsumentów.
ceny produktów są w c--j zawyżone i potwierdzają to wieczne promocje i jakieś kupony na kiju, które jedyne co mają na celu to zdywersyfikowanie klienteli.
robienie zakupów w tym kraju to jak granie w jakiegoś candycrasha gdzie albo zapłacisz góre siana albo będziesz składać combosy z wielopaków i aktywowanych kuponów.
zatem jeśli sklepowi opłaca np. się opchnąć produkt x w wersji 1+1gratis za kliknięcie w aplikacji, tym bardziej opłaca się im sprzedaż tych produktów bez promocji po niższych cenach.
bardziej niż tymi praktykami jestem zniesmaczony biernością polskich urzędów powołanych do pilnowania interesu tego narodu.
#zalesie #lidl #biedronka #gotujzwykopem
Sklepów nie interesuje za ile najtaniej mogą sprzedawać tylko ile maksymalnie jesteś skłonny zapłacić. Tak samo jak Ciebie nie interesuje za ile najmniej mógłbyś pracować, tylko jak za tą pracę zarobić najwięcej.
Patrz np, hot dogi z ikea
W niemczech taki akcji nie ma bo klient nie był tym zainteresowany.
@drjaszczur
taniej u indywudualnego sprzedawcy niz u wielkopowierzchniowego hutrownika?
Z ekonomicznego
@eltanol3000: No właśnie nie do końca jest tak jak piszesz.
1. Skoro produkt jest "w aplikacji" to pewnie 1/3 klientów kupi go taniej. Nie dość, że trzeba mieć aplikację to jeszcze trzeba aktywować kupon. Czyli aby wyjść na zero sklep może dać niższą cenę niż dałby normalnie bez promocji.
2. Druga sprawa to jest taka, że sklep dzięki takiej promocji przyciąga klientów, którzy kupią inne produkty, bez promocji
3. No i jeszcze jedna rzecz. Sieci sklepowe robią takie promocje razem z producentami. Producenci też sprzedają taniej jakąś
Proste rozwiązanie.
Ja wyskoczę, jak jest mleko 6+6 albo piwerka 6+6 to pojadę nawet do Biedronki i nie wezmę przy tym nic innego, bo ich nie lubię. ( ͡° ͜ʖ ͡°)