Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Nie wierzę, że to robię, ale pytanie z kategorii #logikarozowychpaskow albo #logikaniebieskichpaskow

Przyjechałem do rodziców, pomoc im w czymś. Położyłem telefon w domu i poszedłem robić rzeczy. Dzwoniła do mnie żona, moja mama telefon odebrała i powiedziała, że zostawiłem telefon w domu no i tyle.
Żona uważa, że generalnie skandal, afera, zero prywatności i że pod żadnym pozorem nikt nie powinien odbierać mojego telefonu. Ja natomiast uważam, że to nic złego, że ktoś odbierze telefon, jeśli widzi, że dzwoni ktoś bliski itd. Sam bym pewnie odebrał telefon mojej mamy, gdyby ojciec do niej dzwonił, bo co w tym złego? Czy ja mam jakieś nienormalne podejście?

#pytanie #zwiazki #rozowepaski #niebieskiepaski

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: jak dla mnie zaden skandal, oczywiście gdyby Twoja mama nie wiedziała kto dzwoni to nie powinna odbierać, ale jak sie wyswietliło ze to Twoja żona to spoko. No i pytanie czy mama Ci powiedziała że żona dzwoni czy zlała temat :D
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ja bym się w------a, ale moja matka notorycznie czytała mi SMSy i przeglądała telefon za dzieciaka, więc jestem przewrażliwiona. Może u twojej żony było tak samo
  • Odpowiedz
Czy ja mam jakieś nienormalne podejście?

@mirko_anonim po prostu macie inne podejście i tyle. Nie ma co tego kategoryzować jako normalne/nienormalne.

Mi by to nie przeszkadzało. Ale pewnie są osoby, które by to wkurzało.
  • Odpowiedz
@kooolega: jeśli chodzi o rozmowę z żoną i wyjaśnienie oczywiście tak, ale co do

po prostu macie inne podejście i tyle. Nie ma co tego kategoryzować jako normalne/nienormalne.

@kooolega: nie zgadzam się. Są pewne zachowania, które jednoznacznie możemy ocenić jako dziwne, nieprawidłowe, toksyczne itp.

Oczywiście, żona może mieć jakąś traumę bo jako dziecko nie miała w ogóle prywatności i możemy ją zrozumieć, ale takie odreagowywanie w wieku doroslym
  • Odpowiedz
nie zgadzam się. Są pewne zachowania, które jednoznacznie możemy ocenić jako dziwne, nieprawidłowe, toksyczne itp.

@NieBendePrasowac no tak

Oczywiście, żona może mieć jakąś traumę bo jako dziecko nie miała w ogóle prywatności i możemy ją zrozumieć, ale takie odreagowywanie w wieku doroslym nie jest niczym prawidłowym. Gdyby to była tylko kwestia podejścia to powiedziałaby mężowi, żeby przekazał mamie żeby nie odbierała telefonu, a nie była śmiertelnie oburzona.

No tak. Faktycznie takie
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @BilleJane - to ona dzwoniła do mnie i ktoś ten telefon odebrał. Ja, jeśli chce, to jestem w stanie odblokować jej telefon, ona mój też. Tu nie ma mowy o ukrywaniu czegokolwiek.

@Katiee oczywiście, pierwsze co zrobiła po tym jak się zobaczyliśmy, to powiedziała, że żona dzwoniła

@kosmita też tak to odebrałem, że chyba nie chodziło o to, a ogólnie o zły humor, ale zwatpilem, czy
  • Odpowiedz
To już bardziej narusza normy społeczne i oburzenie wydaje się bardziej uzasadnione (

@kooolega: tak, ale właśnie o to chodzi, że nie ma dwóch takich samych sytuacji, nie ma prostych, niezawodnych rozwiązań. Ten list można porównać np. z odczytaniem smsa czy odsłuchaniem poczty głosowej. W przypadku rozmowy, nadawca słyszy, że to nie jest ten odbiorca i tyle. Teściowa zwyczajnie, po ludzku (zwłaszcza, że to starsze pokolenie - trochę inaczej postrzegają
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: widać ze laska nie mieszkała na wsi, gdzie za dzieciaka odbierało się telefon od "AAA MIETEK MECHANIK", mówiło ze rodzic jest na polu i biegło przez pół gospodarstwa zeby telefon donieść ( ͡° ͜ʖ ͡°)

a tak na serio każdy z przesadnym podejściem do prywatności (nie, nikogo nie obchodzą twoje rozmowy z psiapsi) to duży red flag.
  • Odpowiedz