Wpis z mikrobloga

Rozumiem że jak ci postawią na środku drogi trafo, to będziesz omijał z uśmiechem na twarzy.

@wspodnicynamtb: Rozumiem że jak mi zrobią na środku taki próg zwalniający, że zostawiam na nim połowę podwozia, to mogę go omijać zjeżdżając na chodnik?
  • Odpowiedz
@Jurek993 zamiast dziadowsko zrobionych ścieżek które są niebezpieczne i nie łączą się ze soba. Wolałbym zachodnie rozwiązania pasów rowerowych które są przy zwykłej drodze. Wystarczy zrobić trochę szersza droga, wymalować pasy/dać jakiś separator. Nie będzie wtedy nikt płakać
  • Odpowiedz
Przerażają mnie te komentarze. Ludzie są okradani z publicznych pieniędzy i jeszcze się uśmiechają bo nie mają roweru, a jak powszechnie wiadomo najlepiej jak drugi Polak ma gorzej xD
  • Odpowiedz
@wspodnicynamtb: oczywiście, że jest różnica - złącze widać z daleka i bardzo łatwo można je ominąć, a dopóki nie najadę na próg to nie wiem, czy nie zaryję w niego podwoziem :)))
  • Odpowiedz
@wspodnicynamtb: i żebyśmy się dobrze zrozumieli - jeżdżę i samochodem, i rowerem. W tym konkretnym przypadku brakło skoordynowania projektu z istniejącą infrastrukturą, a za fakt, że mimo złącza położyli asfalt kierownik robót powinien mieć odebrane uprawnienia budowlane za udowodnienie bycia debilem.
Jednak nie lubię takiego ględzenia, że coś komuś w ścieżce rowerowej nie pasuje, więc on ma to w dupie i będzie jeździł po drodze - bo równie dobrze to
  • Odpowiedz
@kompek: Ach, no to możemy się jeszcze teraz zgodzić co do tego, że to nie jest ani droga ani ścieżka rowerowa, więc żaden rowerzysta nie musi nią jechać i oczywiście moze jechać po drodze:) Nie została zapewne ani odebrana ani oznakowana.

A co do tego co komu pasuje: tu prawo jest regulowane i jest to nasza decyzja czy w cenie mandatu chcemy coś robić czy nie.
  • Odpowiedz
@kompek: Ale nie rób tu takich gownoporownan, bo litera prawa w kontekście nieukończonej infrastruktury nie jest po Twojej stronie i po stronie takich przykładów.
Nie znasz wszystkich ani rowerzystów ani kierowców. Jeżdżąc po drogach razem z samochodami od 11 lat na rowerach różnego typu widzę, że każdy centymetr zostawiony dla kierowcy zostanie wykorzystany przeciwko mnie przy okazji wyprzedzania na 3go. Ale jak mogę kogoś przepuścić albo machnąć że droga wolna
  • Odpowiedz
nieukończonej infrastruktury

@wspodnicynamtb: ach no tak, brak kilku namalowanych rowerków to jest problem całkowicie uniemożliwiający korzystanie z tej ścieżki. Wiesz co, rozmowa z Tobą nie ma żadnego sensu, idź dalej sobie jeździć po ulicy zamiast po infrastrukturze rowerowej i ciągle płacz, że kierowcy mają czelność korzystać z drogi, na pewno coś wtedy się zmieni.
  • Odpowiedz
@kompek: Nieukończona infrastruktura to np obecność takich elementów jak na zdjęciu rozpoczynającym dyskusję XD idź jeździć po nieukończonych ekspresówkach jeśli brak wymalowan to taki brak problemu.
  • Odpowiedz